Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η φλόγα των αιμοδοτών στην Τριφυλία

Η φλόγα των αιμοδοτών στην Τριφυλία

Γράφτηκε από τον  Kώστας Μπούρας
Την φλόγα της 14η Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας  Εθελοντών Αιμοδοτών, την οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, για την ανάπτυξη και τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, υποδέχθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Δήμος Τριφυλίας.
Με την συμμετοχή του αυτή ο δήμος έθεσε και το δικό του στόχο για την  ίδρυση τράπεζας αίματος για όλους τους πολίτες του δήμου. Επισημάνθηκε ότι η ανάγκη για αίμα σε συνανθρώπους μας που το χρειάζονται είναι πολύ μεγάλη, ενώ η προσφορά του είναι πολύ απλή αφού απαιτεί μόνο λίγα λεπτά από το χρόνο μας.
Σε μια συμβολική κίνηση στην λαμπαδηδρομία συμμετείχε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, αθλητές σωματείων της περιοχής, όπως και αρκετοί πολίτες.
Η υποδοχή της φλόγας έγινε αρχικά νωρίς το απόγευμα στην Κυπαρισσία. Από την πλευρά του ο δήμαρχος επισήμανε ότι, «χρειάζεται βασικές αρχές που διαπνέουν στην κοινωνία μας να ξανάρθουν στην επιφάνεια. Να μιλήσουμε για δωρεά ζωής, να μιλήσουμε για δωρεά ιστών, για δωρεά οργάνων, κυρίως και πρωτίστως να γίνουμε δωρητές αίματος σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη, σε  ένα
σύστημα υγείας που χρειάζεται την παρουσία όλων μας» υπογραμμίζοντας πως για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται περίσσια ψυχή και η Τριφυλία την έχει.
Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασάκος, αφού συνεχάρη όλους όσοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια, αναφέρθηκε στις ανάγκες που υπάρχουν στην χώρα μας σε αίμα και κάλεσε τους πολίτες να αφιερώσουν λίγο χρόνο από τη ζωή τους προσφέροντας αίμα, τονίζοντας ότι μια φιάλη αίμα μπορεί να σώσει μέχρι 3 ζωές.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας Βασίλης Παρασκευόπουλος, τονίζοντας ότι το αίμα είναι το πιο πολύτιμο αγαθό και μοναδική πηγή είναι ο ίδιος ο άνθρωπος για τον οποίο προορίζεται κιόλας. Χρειάζεται ευαισθητοποίηση όλων τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΛΑΣ στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.
Η πορεία της φλόγας συνεχίστηκε στα Φιλιατρά, όπου και εκεί έγινε υποδοχή και κατέληξε στους Γαργαλιάνους που μετά την υποδοχή της άναψε ο βωμός στο πάρκο της πόλης και χθες το πρωί συνέχισε το ταξίδι της.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα