Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Αγιασμός χθες στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών (φωτογραφίες)

Χθες το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις ευλογίες της Εκκλησίας, ευχές, αισιοδοξία και ελπίδα για το καλύτερο.
Στο σχολείο περίσσευαν τα χαμόγελα και η ευχάριστη διάθεση. Βεβαίως, έλειπαν οι δύο δασκάλες που επί σειρά ετών προσέφεραν τα πάντα στα παιδιά, η Γεωργία Αλεξανδροπούλου και η Ελένη Λεβεντάκη, οι οποίες φέτος τοποθετήθηκαν στην Καλαμάτα, ωστόσο με την ίδια θέρμη και γλυκύτητα υποδέχθηκαν μαθητές και γονείς οι νέες δασκάλες Ειδικής Αγωγής, Γεωργία Μαγκλάρα και Κατερίνα Γκέκα.
Το προσεχές διάστημα αναμένεται το σχολείο να ενισχυθεί με επιπλέον ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.

Επισημαίνεται, πάντως, πως για να μπορέσει να λειτουργήσει εύρυθμα το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών απαιτούνται, τουλάχιστον, κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, καθώς και σχολικός νοσηλευτής, γυμναστής, φυσικοθεραπευτής – εργοθεραπευτής, ενώ χρήσιμες είναι και άλλες ειδικότητες, όπως μουσικός, δάσκαλος Καλλιτεχνικών κ.ά.
Αξίζει να τονιστεί πως το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών λειτουργεί από το 2005, καλύπτοντας τις ανάγκες μάθησης των παιδιών της ευρύτερης περιοχής και με διαρκή στόχο να τους προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια, προκειμένου να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες τους και να αποκτήσουν αυτονομία.
Στο σχολείο φοιτούν παιδάκια με ιδιαιτερότητες αλλά και ξεχωριστές δυνατότητες, ενώ από όλους αναγνωρίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του (με το οποίο κατ’ έτος ενισχύεται) καταβάλλουν διαρκείς προσπάθειες και το έργο που προσφέρουν είναι πολύτιμο!
Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Γεώργιος Καλύβας, ο οποίος έδωσε τις ευλογίες της Εκκλησίας και τις πατρικές του ευχές για καλή διδακτική χρονιά.
«Καλή σχολική χρονιά, δύναμη στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς. Και ό,τι χρειαστείτε, θα είμαστε πάντα δίπλα σας», σημείωσε ο πρόεδρος της Δ.Κ. Φιλιατρών, Χαράλαμπος Καναλουπίτης.
«Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι μια πάρα πολύ καλή χρονιά! Θα τα καταφέρουμε με τα παιδιά. Ήδη παίρνουμε πολλή αγάπη και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα δώσουμε και αγάπη και ό,τι άλλο μπορούμε…», επισήμανε η νέα προϊσταμένη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φιλιατρών, Γεωργία Μαγκλάρα.
Του Ηλία Γιαννόπουλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα