Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ολική ανατροπή στην υπόθεση Ντογιάκου: Ο... «καθαιρεθείς» επανεξελέγη θριαμβευτικά προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών!

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΔΟΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΥΣΗΣ ΤΟΥ!
 
της Χριστίνας Φλάσκου
Ολική ανατροπή στην... ανατροπή που είχα εδιαφανεί στις ισορροπίες στο χώρο της Δικαιοσύνης και της "πολιτικής" Δικαιοσύνης: Νέος προϊστάμενος στην εισαγγελία Εφετών της Αθήνας επανεξελέγη ο μέχρι το πρωί εμμέσως καθαιρεθείς εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, ο οποίος θα  βρίσκεται στο συγκεκριμένο πόστο για ακόμη δύο χρόνια! Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος κατά τις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη νέων προϊσταμένων στις εισαγγελίες και τα Πρωτοδικεία, έλαβε 39 σταυρούς. Ακολουθούν οι συνάδελφοί του επίσης εισαγγελείς Εφετών κ. Αντώνης Λιόγας με 30 σταυρούς και η κυρία Γεωργία Τσατάνη με 7 σταυρούς.
Ο κ. Ντογιάκος ήταν υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών αν και του επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα πειθαρχική ποινή στέρησης αποδοχών 40 ημερών από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου.
Η σχετική απόφαση ωστόσο δεν καθαρογράφτηκε και δεν επιδόθηκε στον κ. Ντογιάκο, όπως
ορίζει ο νόμος και στην εισαγγελία Εφετών χορηγήθηκε τελικά από τον Άρειο Πάγο, βεβαίωση ότι ο νυν προϊστάμενος του Εφετείου δεν έχει κώλυμα να κατέβει στις εκλογές (διαβάστε σχετικά εδώ!
Η εξέλιξη προφανώς δεν χαροποιεί το κυβερνητικό μπλοκ και την ηγεσία του Αρείου Πάγου με την οποία είχε συχνές συγκρούσεις ο Ι.Ντογιάκος (αν και λόγω "αμέλειας" Αρείου Πάγο, τελικά, κατάφερε να συμμετάσχει στις εκλογές).
Η κυβέρνηση έχει ανοικτούς λογαριασμούς μαζί του από την υπόθεση της Siemens και όχι μόνο. Υπάρχει και η εξαιρετική δυσφορία του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για τον ρόλο που έπαιξε στην πρωτοφανή δίωξη και συλληψη σχεδόν όλων των βουλευτών και κορυφαίων στελεχών.
Επίσης στον... παράλληλο κόσμο, σίγουρα δεν είναι χαρούμενος και ο εφοπλιστής Β.Μαρινάκης, ο οποίος πρόσφατα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση εναντίον του, θεωρώντας ότι κρύβεται πίσω από την παραπομπή του για πέντε κακουργήματα στην υπόθεση των στημένων αγώνων.
Αντίθετα έχει κάθε λόγο να είναι χαρούμενη η αντιπολίτευση και ειδικά το "σαμαρικό" μπλοκ που στήριξε και στηρίζει τον Ι.Ντογιάκο και ειδικά ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου. 
Γενικά, είναι μυστήριο το πώς ενώ φτάσαμε στην "καθαίρεση" μέσω της ποινής παύσης και πώς εν συνεχεία "ξεχάστηκε¨να καθαρογραφεί και να επιδοθεί η απόφαση. 
Να σημειώσουμε και τους 7 σταυρούς που έλαβε η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη. Αν ο Ι.Ντογιάκος έχει μετωπική κόντρα με την κυβέρνηση και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για την Διαφθορα, Δ.Παπαγγελόπουλο, η Γ.Τσατάνη έχει σχέσεις "μίσους" με το κυβερνητικό μπλοκ λόγω των καταγγελιών της στην υπόθεση Βγενόπουλου.
Η ουσία είναι, λοιπόν, ότι 46 από τους 76 εισαγγελεις Εφετών ψήφισαν "φουλ" αντικυβερνητικά. Ερχονται "θερμές" ημέρες στην Δικαιοσύνη και όχι μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα