Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Με ευχές για επούλωση πληγών της κακοκαιρίας η γιορτή του Τιμίου Σταυρού στην Κυπαρισσία

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα τίμησε και γιόρτασε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού η έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία.
Στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χθες το πρωί, τελέστηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, παρουσία πλήθους πιστών, πολιτικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.
Μετά το Θείο Κήρυγμα έγινε λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού και της Ιερής Εικόνας, συνοδεία μαθητών και πιστών, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, στους δρόμους που εκτείνεται το μεγάλο παντριφυλιακό πανηγύρι. Χιλιάδες δε πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας συμμετείχαν ως ευλαβικοί προσκυνητές στις θρησκευτικές τελετές.Ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος έδωσε τις πατρικές του ευχές και την ευλογία της Εκκλησίας στους πιστούς, την πόλη και το Δήμο Τριφυλίας, ευχόμενος την επούλωση των πληγών από τις συνέπειες της προ ημερών έντονης βροχόπτωσης, κι αναφερόμενος στην απουσία του δημάρχου, που βρισκόταν σε σύσκεψη στην Αθήνα, στο ΥΠΕΣ, για την καταγραφή και αντιμετώπιση των ζημιών.
Ευχές έδωσαν στους κατοίκους της Κυπαρισσίας και της Τριφυλίας, με δηλώσεις τους, ο πρώην ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, οι οποίοι, επίσης, αναφέρθηκαν στις ζημιές από τη βροχόπτωση.
Στις θρησκευτικές τελετές, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον αναπληρωτή δήμαρχο Τριφυλίας Γιάννη Μερκούρη, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας Στάθη Ανδρινόπουλο, τους αντιδημάρχους Μαρία Πανουσιοπούλου και Βασίλη Παπαθεοδοσίου, τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Περιφερειακής Συνεργασίας Παναγιώτη Αλευρά, την πρόεδρο της Δ.Κ. Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, τον πρώην βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον πρώην πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Αδαμόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτη Μπασάκο και την περιφερειακή σύμβουλο Αντωνία Μπούζα. Σημειώνεται πως ήδη από την Κυριακή διεξάγεται στην Κυπαρισσία η μεγάλη εμποροπανήγυρη του Σταυρού της Κυπαρισσίας, που εκτείνεται στους δρόμους γύρω από την εκκλησία Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, και η οποία θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα