Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Ερώτηση για τα έσοδα ανά Δημοτική Ενότητα ξανά και ξανά στο Δήμο Τριφυλίας!

Ερώτημα για τα έσοδα του Δήμου Τριφυλίας ανά Δημοτική Ενότητα, από το 2011 μέχρι και σήμερα, επανέλαβε, προ ημερήσιας διάταξης, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Αλέκος Κουτρουμπής.
Ο κ. Κουτρουμπής θύμισε στην πρόεδρο και αντιδήμαρχο Οικονομικών, Μαρία Πανουσιοπούλου, ότι έχει ρωτήσει, εδώ και καιρό, ποια είναι τα έσοδα ανά Δ.Ε., ενώ έχει κάνει σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία, αλλά δεν έχει πάρει απάντηση.
«Θα σας απαντήσει η υπηρεσία», του είπε η κα Πανουσιοπούλου. «Πότε;», ρώτησε ο κ. Κουτρουμπής. Η κα Πανουσιοπούλου ακολούθως είπε ότι «χρειάζεται να εργαστεί μια ομάδα έργου και ότι το έσοδο για κάθε Ενότητα είναι ξεχωριστό. Όμως, από την ισχύ του “Καλλικράτη” μπαίνουν όλα σ’ έναν κωδικό… […] Θα σας απαντήσουν και αν δε σας ικανοποιεί η απάντησή τους, να το δούμε λεπτομερέστατα…».
Ο κ. Κουτρουμπής σημείωσε την απορία του πώς βγάζουν προϋπολογισμό χωρίς να γνωρίζουν πόσα είναι τα έσοδα από κάθε τέλος ανά Δ.Ε. και προγραμματίζουν έργα. «Για τις τιμές σε πεζοδρόμια κ.τ.λ. υπάρχουν τιμές από κανονιστικές αποφάσεις», απάντησε η κα Πανουσιοπούλου, με τον κ. Κουτρουμπή να λέει ότι, αφού δε γνωρίζουν ανά Δ.Ε. τα έσοδα και προγραμματίζουν έτσι, γι’ αυτό κάνουν τόσες τροποποιήσεις του προϋπολογισμού.
Τα χρέη με τα οποία «φεσώθηκε» ο Δήμος Τριφυλίας είναι συγκεκριμένα και τα έχουμε παρουσιάσει στο «Θ». Βεβαίως, πολλές φορές η προηγούμενη αλλά και η σημερινή Δημοτική Αρχή έχουν κάνει λόγο για «άγραφα», για οφειλές που απαιτούνται από το Δήμο, για έργα, εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, χωρίς να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες διεκδικούν με αγωγές εργολάβοι και προμηθευτές.
Για τα «άγραφα» θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον μια πλήρης και αναλυτική ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή, όσον αφορά στις αγωγές, στα ποσά που έχει υποχρεωθεί να πληρώσει ο Δήμος από ίδια έσοδα, δηλαδή τα τέλη και τους φόρους που πληρώνουν οι δημότες, καθώς και για κάθε υπόθεση ποια είναι η θέση του Δήμου στο Δικαστήριο.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον, επίσης, θα έχει να απαντηθεί δημόσια, επίσημα και με στοιχεία, το ερώτημα που θέτει διαρκώς (και εγγράφως) ο κ. Κουτρουμπής για τα έσοδα του Δήμου, από τέλη και δημοτικό φόρο, ανά Δημοτική Ενότητα, από το 2011 μέχρι σήμερα. Θα τολμήσει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να ενημερώσει για όλα αυτά τους κατοίκους και δημότες της Τριφυλίας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα