Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτόματος φορητός απινιδωτής στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών - Δωρεά του Εμπορικού Συλλόγου


Έναν αυτόματο φορητό απινιδωτή δώρισε και παρέδωσε το Σάββατο το απόγευμα ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, όπου καθημερινά προπονούνται δεκάδες αθλητές και όλοι ξέρουμε ότι ένας απινιδωτής μπορεί να σταθεί σωτήριος σε μια δύσκολη κατάσταση.
Η παράδοση έγινε από τον πρόεδρο Παρασκευά Παπασταθόπουλο, στον αντιδήμαρχο Νίκο Φρούσο, υπεύθυνο για θέματα αθλητισμού, και σε εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και συλλόγων της πόλης.
Όπως σημειώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών:
«Στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών καθημερινά γίνονται προπονήσεις σε ακαδημίες ποδοσφαίρου, στίβου, όπως και φιλικοί αγώνες, από τους αθλητικούς συλλόγους των Φιλιατρών (Εράνη, Νίκη Πλάτης, ΑΟ Φιλιατρών), όπως και προσωπικές προπονήσεις από πολίτες της πόλης μας. Αυτό κάνει απαραίτητη την ύπαρξη ενός απινιδωτή στο χώρο αυτό.
Σκοπός του Εμπορικού Συλλόγου είναι η κάλυψη των αναγκών άμεσης αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών, που μπορούν να προκύψουν σε έναν τόσο σημαντικό χώρο άθλησης της πόλης μας, ειδικά μετά το τέλος των εργασιών που θα γίνουν στο προσεχές μέλλον με την κατασκευή ταρτάν και τον φωτισμό του σταδίου, έργα που θα βοηθήσουν να γίνει αθλητικός προορισμός η πόλη μας.
Ο αυτόματος φορητός απινιδωτής Philips HS1 είναι προγραμματισμένος και κατασκευασμένος ώστε να καθοδηγεί το χρήστη ακόμα και αν δεν έχει καμία γνώση πάνω σε πρώτες βοήθειες. Η καθοδήγηση γίνεται βήμα βήμα με οδηγίες στα Ελληνικά.
Το επόμενο διάστημα θα γίνει και επίσημα εκπαίδευση για τη χρήση του απινιδωτή από το εκπαιδευτικό τμήμα του ΕΚΑΒ σε όλους τους φορείς – συλλόγους που χρησιμοποιούν το Δημοτικό Στάδιο.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών πάντα στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό στην πόλης μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα