Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Χωρίς τιμή η σταφίδα - Ανησυχία παραγωγών


Χωρίς τιμή παραμένει η σταφίδα που έχει παραδοθεί από τους παραγωγούς στις Ενώσεις, ενώ από εμπόρους ακούγονται στην αγορά τιμές από 80 λεπτά μέχρι και 1,15 ευρώ το κιλό.
Την τραγική αυτή πραγματικότητα για το εμβληματικό προϊόν και τον αγροτικό μας κόσμο επιβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της Ενωσης Μεσσηνίας Γιάννης Πάζιος.
“Εμείς συνιστούμε στους παραγωγούς να κάνουν υπομονή. Να μην ενδώσουν στις πιέσεις να πουλήσουν το προϊόν τους σε χαμηλή τιμή, μήπως και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προχωρήσει σε λύση με την απόσυρση των αποθεμάτων της περσινής παραγωγής” παρατήρησε ο κ. Πάζιος.
Εκτίμησε ότι με αυτή την κατάσταση και τις τιμές που ακούγονται, υποθηκεύεται το μέλλον του προϊόντος, επισημαίνοντας πως η τιμή θα πρέπει να είναι από 1,50 έως 1,70 ευρώ.
“Με τιμή όσο ένα λίτρο νερό τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τους παραγωγούς και δεν θα συνεχίσουν την καλλιέργεια” εξήγησε ο γενικός διευθυντής της Ενωσης.
Παρατήρησε πως το ήδη υψηλό κόστος της παραγωγής έχει ανέβει ακόμα περισσότερο με τις ανατιμήσεις στα φυτοφάρμακα και στα λιπάσματα, σε τέτοιο επίπεδο που ακόμα και μια τιμή στο 1,50 με 1,60 ευρώ να μην αφήνει κάποιο κέρδος στους παραγωγούς.
Τέλος, ο κ. Πάζιος που κάλεσε την κυβέρνηση, επιτέλους, να δώσει λύση, αναρωτήθηκε “με ποιο κίνητρο οι σταφιδοπαραγωγοί θα πάνε να κάνουν αναδιάρθρωση της καλλιέργειας, για την οποία υπάρχουν υποσχέσεις πως θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης το πρώτο τετράμηνο του 2022;”.   Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα