Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Ο χάρτης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλάζει


Κορυφαίο ιταλικό πανεπιστήμιο αναγνωρισμένο από τον ΔΟΑΤΑΠ παρέχει εξ αποστάσεως εκπαίδευση τώρα και στην Ελλάδα.
Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση απασχολεί, πλέον, σημαντικό αριθμό υποψήφιων φοιτητών σε όλο τον κόσμο. Η εκπαίδευση αυτού του τύπου, όχι μόνο σε επίπεδο προπτυχιακών, αλλά και μεταπτυχιακών σπουδών, «κερδίζει» έδαφος ολοένα και περισσότερο. Αιτία δεν είναι μόνο η πανδημία που έχει ξεσπάσει και ταλανίζει ολόκληρο τον κόσμο. Συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων (target group) με αυξημένες υποχρεώσεις, από οποιοδήποτε σημείο της χώρας μας και όχι μόνο, άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και οι ίδιες οι ανάγκες της σύγχρονης αγοράς εργασίας που συνεχώς μεταβάλλονται, απαιτώντας αναβάθμιση των γνωσιακών και άλλων δεξιοτήτων, καθιστούν απαραίτητη την απόκτηση αναγνωρισμένων πτυχίων μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία (ΙΟΒΕ), η επιλογή Σχολών και τμημάτων τριτοβάθμιας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι σταθερά ανοδική τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας πλέον μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή. Η ανάλυση, μάλιστα δείχνει ότι αυτή η τάση αναμένεται να διπλασιαστεί στα αμέσως επόμενα χρόνια, δημιουργώντας νέα δεδομένα.
Ταυτόχρονα, η αναγνωρισμένη εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί μια εξίσου σημαντική παράμετρο για την επιλογή τέτοιου είδους σπουδών, καθώς η αγορά εργασίας δεν προκρίνει, δικαίως, πτυχία που «πλασάρονται» απλώς για να τοιχοκολληθούν σ’ έναν τοίχο.
Από τα πλέον καταξιωμένα και παγκοσμίως γνωστά πανεπιστημιακά ιδρύματα που παρέχουν εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι και το eCAMPUS UNIVERSITY. Πρόκειται για ένα ίδρυμα που παρέχει αποκλειστικά εξ αποστάσεως προγράμματα, ιδιαίτερου κύρους, υψηλής ποιότητας , ευέλικτα, στην Ελληνική γλώσσα με προσιτά μάλιστα δίδακτρα. Αξιοσημείωτη εξέλιξη υπήρξε και η πρόσφατη αναγνώριση του εν λόγω πανεπιστημιακού ιδρύματος από τον ΔΟΑΤΑΠ (με βάση την απόφαση Α.Π ΔΟΑΤΑΠ 11381/14.05.2021), κατατάσσοντας πλέον τη συγκεκριμένη επιλογή σε κορυφαία για όλες τις κατηγορίες υποψήφιων φοιτητών που επιθυμούν να σπουδάσουν εξ αποστάσεως.
Τόσο τα προπτυχιακά, όσο και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του eCAMPUS UNIVERSITY καλύπτουν τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας και παρέχουν τις αναγκαίες γνωσιακές δεξιότητες είτε για την εξασφάλιση μιας επιτυχημένης καριέρας σε οποιονδήποτε τομέα, είτε για την αναβάθμισή της είτε για προσωπική εξέλιξη, είτε για να πραγματοποιήσει κάποιος το όνειρό του !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα