Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Εκμετάλλευση του υδάτινου δυναμικού και φυτεύσεις στην πόλη των Φιλιατρών.

Του Δημήτρη Πούλου, Πολιτικού Μηχανικού ΕΜΠ, MSc Υδρολόγου ΕΜΠ

Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες των κινήσεων από την πλευρά του Δήμου προς την κατεύθυνση της ανάπλασης της πλατείας των Φιλιατρών. 
Δυστυχώς ο Δήμος κινείται προς λάθος κατευθύνσεις.
Οι μελέτες για την ανάπλαση της πλατείας της πόλης μας πρέπει να είναι προϊόν διαγωνισμού αναγνωρίσιμων επιστημόνων, με εμπειρία και ικανότητα να εμβαθύνουν στις ιδιαιτερότητες της πόλης, και όχι απευθείας αναθέσεις. Διότι η πόλη έχει ιδιαιτερότητες και δε μπορεί να αναπτυχθεί με ρετσέτες.
Η πόλη διαθέτει πολλά νερά, ένα πλούσιο υδατικό δυναμικό, και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθεί ο Δήμος για την εκμετάλλευση με φυτεύσεις δένδρων ώστε να απολαύσουμε ότι μπορεί να προσφέρει η ιδιαιτερότητά της αυτή. 
Αντίθετα από τις προτεινόμενες κοπές πλείστων όσων και δει αιωνόβιων δένδρων της πλατείας πρέπει να προχωρήσουμε σε επιπλέον δενδροφυτεύσεις.
Οι δενδροφυτεύσεις, ένας ποδηλατόδρομος, η λιθοκάλυψη των περιμετρικών οδών κλπ απουσιάζουν από την προτεινόμενη μελέτη.
Αντίθετα πρέπει ο Δήμος να προχωρήσει σε οργανωμένη δενδροφύτευση στους κοινόχρηστους χώρους της πόλης: την πλατεία, το δημαρχείο, τον Άγιο Ιωάννη, το γυμνάσιο κλπ.
Αυτή είναι η φυσιογνωμία της πόλης που είναι συμβατή με τις ιδιαιτερότητές της και πρέπει να αναδειχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα