Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Αναζητούν λύση στον Δήμο Τριφυλίας: 1,4 εκ. ευρώ οι οφειλές της ΔΕΥΑΤ στη ΔΕΗ


Η κορυφή του παγόβουνου σχετικά με τα οφειλόμενα της ΔΕΥΑ Τριφυλίας προς τη ΔΕΗ φαίνεται ότι ήταν η διακοπή ρεύματος στο αντλιοστάσιο του Αετού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές της ΔΕΥΑΤ προς τη ΔΕΗ είναι περίπου 1,4 εκ. ευρώ, που έχουν συσσωρευτεί και από προηγούμενα χρόνια, καθώς η πάγια πρακτική που ακολουθείται είναι να πληρώνεται ένα ποσό έναντι του συνολικού λογαριασμού. Πλέον τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν σημαντικά, καθώς η ΔΕΗ ξεκίνησε τις διακοπές ηλεκτροδότησης και ζητεί τα οφειλόμενα.
Με έγγραφό της προς τη ΔΕΥΑΤ την ενημερώνει πως για να κάνει ρύθμιση των υφιστάμενων οφειλών απαιτεί προκαταβολικά το 40% του ποσού -δηλαδή πάνω από 500.000 ευρώ, τα οποία αδυνατεί να πληρώσει η ΔΕΥΑΤ- ώστε να γίνει ρύθμιση 24 δόσεων. Εναλλακτικά εάν μπει εγγυητής ο δήμος οι δόσεις μπορούν να γίνουν μέχρι 72 και δεν απαιτείται προκαταβολή.
Την ίδια στιγμή οι οφειλές καταναλωτών προς τη ΔΕΥΑΤ αγγίζουν το 1,6 εκ. ευρώ, τις οποίες η επιχείρηση δεν έχει καταφέρει να εισπράξει μέχρι τώρα, αν και την προηγούμενη χρονιά οι εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 500.000 ευρώ.
Όλα αυτά δείχνουν και την κατάσταση που βρίσκεται η επιχείρηση, αλλά και τον κίνδυνο που υπάρχει να δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή υδροδότηση. Η διακοπή του ρεύματος στον Αετό ήταν το πρώτο ηχηρό καμπανάκι και αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα.
Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΤ πληρώνει στη ΔΕΗ 110 παροχές ρεύματος που έχει σε γεωτρήσεις και αντλιοστάσια, ενώ είναι και από τις λίγες ΔΕΥΑ που δεν έχει προχωρήσει σε δανεισμό. Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα