Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Σε εποχή προ πανδημίας μπαίνει το Νοσοκομείο Καλαμάτας


Η μείωση των νοσηλειών Covid ασθενών θα οδηγήσει σε αναδιάταξη χώρων και ανθρώπινου δυναμικού, ενισχύοντας Παθολογικές και Χειρουργική Κλινική, ενώ το Νοσοκομείο περιμένει και άλλον παιδίατρο, ψυχίατρο, ορθοπαιδικούς και χειρουργούς για τα Επείγοντα και σχεδιάζει πολυδύναμο post Covid ιατρείο.
Δίνει προτεραιότητα στην έλευση δεύτερου ογκολόγου και προγραμματίζει και τρίτο, με την αύξηση της δυναμικότητας των κλινών, καθώς και γενικούς γιατρούς αντί παθολόγους στα Επείγοντα. Αυτά τόνισε χθες σε δηλώσεις της η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη.
Ειδικότερα, η κ. Αλειφέρη είπε ότι θα υπάρξει αναδιάταξη χώρων και ανθρώπινου δυναμικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, θα περιοριστεί η κλινική Covid και θα δοθούν χώροι στις Παθολογικές και τη Χειρουργική Κλινική.
Ενημέρωσε ότι με την έλευση του πνευμονολόγου την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα οργανωθεί πλήρως το ιατρείο post Covid, που “θα είναι πολυδύναμο, δεν αρκεί μία ειδικότητα να παρακολουθήσει την εξέλιξη των ασθενών”. Πληροφόρησε πως θα λειτουργήσουν όλα τα τακτικά ιατρεία και το οδοντιατρείο πλήρως και ότι έχουν υποβάλει αίτημα να καταργηθούν τα εμβολιαστικά κέντρα, καθώς είναι ελάχιστα τα εμβόλια που διενεργούνται. Διευκρίνισε ότι η κλινική Covid θα συνεχίσει να υπάρχει ως δομή και με στελέχωση ανάλογα με τους ασθενείς, γιατί η περιοχή είναι τουριστική.
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΡΟΦΟΥ
Ενημέρωσε ότι συνεχίζεται η κατασκευή του ορόφου (πάνω από την Ψυχιατρική) και της επέκτασης των Επειγόντων και παρατήρησε πως “είμαστε σε διαδικασία καλύτερης οργάνωσης του Τμήματος Επειγόντων, για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος αναμονής των ασθενών”. Για τη διακοπή των εργασιών απάντησε ότι υπήρξε μικρό διαδικαστικό θέμα σχετικά με τη διαδικασία επίβλεψης. Θα γίνει αναθεώρηση της άδειας, για να αναλάβουν την επίβλεψη μηχανικοί της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ
Οσον αφορά τις ελλείψεις γιατρών, η διοικήτρια ενημέρωσε πως έχουν γίνει προτάσεις για έγκριση προκήρυξης θέσεων μόνιμων γιατρών. Πρόσθεσε ότι “έχει έρθει ένας παιδίατρος και στις 2 Ιουνίου θα έρθει και άλλος. Θα έρθουν ορθοπαιδικοί. Για νεφρολόγους δεν είχαμε έγκριση προκήρυξης. Περιμένουμε ψυχίατρο - διευθυντή στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας και χειρουργούς, ορθοπαιδικούς στα Επείγοντα”.
Παρατήρησε πως κάνουν ανακατανομή των θέσεων ιατρικού προσωπικού και στην τροποποίηση που έχει πάρει ΦΕΚ έβαλαν γενικούς γιατρούς στις θέσεις των παθολόγων στα Επείγοντα, ενώ παθολόγους ζήτησαν για τις κλινικές.
ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗ - ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
Απαντώντας σε ερωτήσεις μας, είπε ότι “τα ραντεβού στο Ογκολογικό για πολύ σοβαρούς λόγους πρέπει να τα χειρίζεται η γιατρός ή προϊσταμένη. Δεν μπορεί να τα χειρίζεται διοικητικός, γιατί τα ραντεβού γίνονται στις πρωτοδιαγνώσεις. Χρειάζονται κάποιες ερωτήσεις στον ασθενή και δεν μπορούν να γίνουν από διοικητικούς”.
Ενημέρωσε ότι στην τροποποίηση - εξορθολογισμό των γιατρών πρόσθεσαν και δεύτερη θέση ογκολόγου που δεν είχε το Νοσοκομείο κι επεσήμανε πως “στο αίτημα για προκηρύξεις θέσεων έχουμε ζητήσει κατά προτεραιότητα δεύτερο ογκολόγο”.
Συμπλήρωσε ότι “βοηθούμε το Ογκολογικό με γενική γιατρό, αλλά δεν αρκεί” και κατέληξε: “Η ανάπτυξη του Νοσοκομείου περιλαμβάνει πρόβλεψη Ογκολογικού και υποστηρικτικές υπηρεσίες και ανάπτυξη Παθολογοανατομικού Τμήματος. Σε 3 μήνες στην τροποποίηση - αύξηση της δυναμικότητας των κλινών του Νοσοκομείου, που θα επιτραπεί αύξηση του αριθμού των γιατρών, θα προβλέψουμε κι επιπλέον θέση ογκολόγου”.  Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα