Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Άμεσα σχεδιασμός μετεγκατάστασης του καταυλισμού της Αγίας Τριάδας, είπε από την Καλαμάτα ο Γ. Σταμάτης


Για άμεσο σχεδιασμό ώστε να μετεγκατασταθούν οι τσιγγάνοι της Αγίας Τριάδας σε άλλη περιοχή, πιθανόν στον πρώην καταυλισμό της Μπιρμπίτας, μίλησε ο γενικός γραμματέας κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, κατά την επίσκεψή του την Παρασκευή στην Καλαμάτα, τη συνάντησή του με τον δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο και τη συμμετοχή του σε ευρεία σύσκεψη για το θέμα…
Αρχικά ο Γιώργος Σταμάτης είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο και τους βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη και Περικλή Μαντά, ενώ στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.
Την ίδια ώρα, έξω από το Δημαρχείο, είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της Αγίας Τριάδας, με τον δικηγόρο τους, Παναγιώτη Νταή, διαμαρτυρόμενοι για την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή τους. Αίτημά τους να εισακουστούν από την Πολιτεία και να μπει ένα τέλος, μετά από τριάντα χρόνια, όπως είπαν, στην καταπάτηση των περιουσιών τους και την παραβατικότητα των Ρομά. Εκπρόσωπος των κατοίκων της περιοχής καθώς και ο δικηγόρος τους μίλησαν στους δημοσιογράφους και έκαναν λόγο για ένα ζήτημα που εκκρεμεί τριάντα χρόνια και πρέπει να δοθεί λύση, γιατί η υπομονή των κατοίκων έχει εξαντληθεί.



Στη συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας κ. Σταμάτης δήλωσε ότι η μετεγκατάσταση των Ρομά από την Αγία Τριάδα θα γίνει πολύ σύντομα. Δεσμεύτηκε ότι στα τέλη του Ιουλίου θα υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης που θα αφορά τον πληθυσμό των Ρομά. Όσον αφορά την μετέγκαταστασή τους δήλωσε ότι Πολιτεία και Δήμος βρίσκονται σε αναζήτηση χώρων όπου θα διαμείνουν οι Ρομά με δωρεάν παροχή νερού και ρεύματος, χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν ο χώρος θα είναι δημόσιος ή ιδιωτικός. Είπε, ακόμη, ο γενικός γραμματέας ότι εξετάζεται η επαναλειτουργία της Μπιρμπίτας, η οποία θα λειτουργήσει με κανόνες. "Δεν θα γίνονται ανεκτά φαινόμενα παραβατικότητας", σημείωσε χαρακτηριστικά.



Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε: “Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την πόλη μας (ο γενικός γραμματέας Γιώργος Σταμάτης). Την πρώτη είχαμε επισκεφθεί και μαζί τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας, όπως επίσης και τον χώρο της Μπιρμπίτας, τον χώρο που είχε αγοραστεί από την Ελληνική Πολιτεία για τη δημιουργία καταυλισμού Ρομά. Η παρουσία εδώ του Γενικού Γραμματέα και του επιτελείου του, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, δείχνει το ενδιαφέρον που έχει ο ίδιος για να δώσουμε λύση. Λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Λύση που θα είναι επ’ ωφελεία και των κατοίκων, κυρίως, που έχουν τις ιδιοκτησίες τους εκεί και είναι καταπατημένες αυτές τόσα χρόνια και πρέπει, εν πάση περιπτώσει να αποδοθούν και βέβαια λύση για τους ανθρώπους που μένουν εκεί ώστε να μετεγκατασταθούν σε καλύτερες συνθήκες. Λύση για όλους λοιπόν και αυτό πρέπει να επιδιώξουμε».  Μαργαρίτα Γρ. Πουλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα