Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Σαντορίνη: Προσποιήθηκαν τους πελάτες και έκλεψαν από ξενοδόχο 15.000 ευρώ (βίντεο)


Πάνω από 30 καταγγελίες έχει λάβει το αστυνομικό τμήμα της Σαντορίνης, με τους δράστες να λειτουργούν με οργανωμένο σχέδιο, στοχεύοντας ξενοδόχους στο νησί των Κυκλάδων.
Ο Βαγγέλης Λιγνός, επιχειρηματίας στη Σαντορίνη, έχασε όλες του τις οικονομίες, όταν ένα ζευγάρι του τηλεφώνησε για να κάνει μια κράτηση για τις καλοκαιρινές διακοπές τους και προσφέρθηκαν να προπληρώσουν το δωμάτιο.
«Μου ζήτησε αριθμό λογαριασμού. Προσπαθούσε να με καθυστερήσει».
Όση ώρα ο ξενοδόχος μιλούσε στο τηλέφωνο με την υποτιθέμενη πελάτισσα, εκείνη κατάφερε να του υποκλέψει τους κωδικούς της τράπεζας και πάρα το γεγονός ότι μπλόκαρε τον λογαριασμό του, οι απατεώνες του έκλεψαν πάνω από 15.000 ευρώ.
«Με πήρε μια γυναίκα, εγώ κατάλαβα ότι η φωνή ήταν αλλοιωμένη και μου έλεγε ότι θα έρθουν η ανιψιά της, να πληρώσει εκείνη το δωμάτιο, δίνω το iban, το όνομά μου. Μου λέει θα σας έρθει ένα μήνυμα στο κινητό, το οποίο θα το πατήσετε, θα ακολουθήσετε τον σύνδεσμο και θα βάλατε τους κωδικούς της τράπεζας για να λάβατε την προκαταβολή των δύο ημέρων. Λέω κοίταξε να δεις, εγώ είμαι online, βάλε τα χρήματα και θα τα δω απευθείας μέσα στον λογαριασμό μου. Μου το έκλεισε επιτόπου».
«Μου χάκαραν το τηλέφωνο»
Σύμφωνα με τον ξενοδόχο, οι απατεώνες υπέκλεψαν τους κωδικούς από το κινητό του, χωρίς εκείνος να ανοίξει το μήνυμα που του έστειλαν και χωρίς να πατήσει τον σύνδεσμο.
Αν και ο ξενοδόχος πήγε στην αστυνομία δίνοντας τα στοιχεία που του έδωσαν οι δράστες, καθώς και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που τον κάλεσαν, δεν κατάφερε να τους εντοπίσει.
Ακόμα και από την τράπεζα αν και τα χρήματα πήγαν σε συγκεκριμένο λογαριασμό ιδιώτη στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να του επιστραφούν τα χρήματα.
«Με πήραν την άλλη ημέρα ξανά, άλλος, του είπα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, μπορείτε να έρθετε και να πληρώσετε εδώ, δεν θέλω προκαταβολή, το έκλεισε και εκείνος. Ο τρίτος που με πήρε, του ζήτησα τα στοιχεία του, μου τα έδωσε, μου έδωσε ένα επίθετο, ένα όνομα και ένα κινητό, και μόλις αρχίσαμε και του έλεγα δεν σε ακούω, μου τα μάσαγε, μου το έκλεισε και εκείνος. Με πήραν τρεις με τέσσερις φόρες».
Δείτε βίντεο:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα