Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Βαγγέλης Παπαθανασίου: Η αμύθητη περιουσία και η κληρονόμος


Φτωχότερος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου σε ηλικία 79 ετών. 
Ο βραβευμένος με Οσκαρ μουσικοσυνθέτης έφυγε μετά από σκληρή μάχη τριών μηνών με τον κοροναϊό σε νοσοκομείο στο Παρίσι, βυθίζοντας στο απόλυτο πένθος όλους όσοι τον αγάπησαν.
Το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στο πότε και πού θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο αντίο αλλά και τι περιουσία αφήνει πίσω του καθώς ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς των τελευταίων δεκαετιών παγκοσμίως.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «On Time», η περιουσία του αγγίζει το ποσό των 245.000.000 δολαρίων κι έχει ορίσει ως γενική κληρονόμο την επί μακρόν σύντροφό του, Λώρα Μεταξά, της γνωστής οικογενείας ποτοποιίας. Στο παρελθόν γαλλικά έντυπα είχαν υποστηρίξει ότι το ζευγάρι είχε κάνει μυστικό γάμο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες όσο ζούσε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου μοίραζε τη ζωή του μεταξύ Αθήνας, Πα­ρισιού και Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι, όπου ζούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια.
Το δικηγορικό γραφείο όπου ο Βαγγέλης Παπαθανασίου είχε αναθέσει τη διαχείριση των υποθέσεών του, ανέφερε στην εφημερίδα: «Μολονότι πολύς κόσμος αγωνιά και θέλει να ξέρει λεπτομέρειες, αφού υπήρξε εξαιρετικά αγαπητός, η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε πολύ στενό συγγενικό και φιλικό κύκλο. Πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι οι γραφειοκρατικές διαδικασίες στην Γαλλία είναι πολύ πιο χρονοβόρες σχετικά με τις αντίστοιχες στην Ελλάδα. Όταν οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία, το πότε και το που θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του θα ενημερώσουμε σχετικά».
Η περιουσία αφορά και στα πνευματικά δικαιώματα από τις μουσικές του: 56 άλμπουμ, με το οσκαρικό «Chariots of Fire», το σάουντρακ για το «Blade Runner», τη «Μεθωδία» για τη NASA, το μουσικό του σήμα για το Μουντιάλ και πολλά άλλα αριστουργήματα.
Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου διέθετε και τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία φυλάσσεται σε αποθήκη στο Λαύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα