Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Ταξιδιωτική οδηγία από Ισραήλ: Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία! - Φόβοι για αντίποινα λόγω απειλών του Ιράν


Προειδοποίηση στους πολίτες του να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία έστειλε το Ισραήλ, επικαλούμενο τις απειλές του Ιράν για αντίποινα για την δολοφονία ενός συνταγματάρχη των Φρουρών της Επανάστασης την περασμένη εβδομάδα.
Η Τεχεράνη κατηγορεί το Ισραήλ για τον φόνο του Χασάν Σαγιάντ Χονταΐ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά δύο μοτοσικλετιστών. Οι δράστες τον εκτέλεσαν ενώ εκείνος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και η Τεχαράνη απείλησε με αντίποινα.
Πιο συγκεκριμένα, το Ισραηλινό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η Τεχεράνη πιθανόν να επιδιώξει να στοχοποιήσει Ισραηλινούς στην Τουρκία και χαρακτήρισε την τελευταία «χώρα υψηλού κινδύνου».
Η Τουρκία είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Ισραηλινούς και οι δύο χώρες αποκαθιστούν τις σχέσεις τους έπειτα από πάνω από μια δεκαετία έντασης.
Το Ισραήλ είχε κατηγορήσει τον Χονταΐ ότι σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον των πολιτών του ανά τον κόσμο.
Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, το οποίο εποπτεύει την υπηρεσία πληροφοριών, την Mossad, έχει αρνηθεί να σχολιάσει την δολοφονία, αλλά χθες ο Μπένετ είπε ότι η Τεχεράνη θα «πληρώσει στο ακέραιο το τίμημα» για την υποκίνηση επιθέσεων με στόχο Ισραηλινούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα