Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Μεσσηνία: Συλλήψεις σε αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά και καλλιέργεια χασίς


Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε γλάστρες στα σπίτια τους συνελήφθησαν τρία άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις στη Μεσσηνία, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, ενώ άλλα δύο συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγιναν έλεγχοι σε 1.291 άτομα, εκ των οποίων τα 1.029 ήταν Έλληνες και 262 αλλοδαποί, καθώς και σε 862 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 152 άτομα, από τα οποία 93 ήταν Έλληνες και 59 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 100 άτομα. Ακόμα βεβαιώθηκαν 290 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Καλλιέργεια κάνναβης
Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά 29 άτομα και ειδικότερα:
-Πέντε άτομα για ναρκωτικά. Στην Καλαμάτα ένας 43χρονος συνελήφθη διότι σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε να καλλιεργεί 2 δενδρύλλια χασίς σε γλάστρες, ύψους 40 και 60 εκατ. και 14 ναρκωτικά δισκία. Στη Μεσσήνη συνελήφθη ένας 60χρονος διότι κατείχε 1 τσιγαριλίκι. Στη Μεγάλη Μαντίνεια ένας 54χρονος συνελήφθη να κατέχει 1,4 γραμμάρια χασίς και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του, όπου και βρέθηκαν 4,1 γραμμάρια χασίς, 1 ναρκωτικό δισκίο, σπόροι κάνναβης βάρους 8 γραμμαρίων και 2 χλωρά φυτά σε γλάστρα, ύψους 10 και 30 εκατ. Επίσης, στη Μεσσήνη συνελήφθη ένας 70χρονος, γιατί σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν να καλλιεργεί σε γλάστρες 2 δενδρύλλια χασίς, ύψους 40 και 15 εκατ. και στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 63χρονος με 10 ναρκωτικά δισκία
-Πέντε άτομα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας 20χρονος Ρομά για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
-Ένας 37χρονος από τη Σενεγάλη για παράνομο υπαίθριο εμπόριο
-Εννέα Έλληνες και δύο αλλοδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-Οκτώ αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς.  Βίκυ Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα