Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την 1η Ιουνίου εκδικάζεται η πρώτη συλλογική αγωγή


Ρήτρα αναπροσαρμογής: Την 1η Ιουνίου 2022 εκδικάζεται ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η Συλλογική Αγωγή και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας και της Ένωσης Καταναλωτών Νομού Αιτωλοακαρνανίας κατά της ΔΕΗ, αναφορικά με τη ρήτρα αναπροσαρμογής.
Για το λόγο αυτό το ΙΝΚΑ με σημερινής του ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι η γραμματεία της Συλλογικής Αγωγής θα παραμείνει σε λειτουργία σήμερα, Σάββατο 28-05-2022 και την Κυριακή 29-05-2022, από τις 09:00 έως τις 17:00 για να εξυπηρετήσει τους καταναλωτές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη Συλλογική διεκδίκηση.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η συμμετοχή των καταναλωτών στις δικαστικές ενέργειες που αφορούν τον συγκεκριμένο πάροχο -ακόμα και μέσω email- θα είναι δυνατή 
έως την Κυριακή 29-05-2022 και ώρα 22:00. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, δεν θα υπάρχει ο χρόνος που απαιτείται, ώστε να εκτιμηθούν τα έγγραφα από τη νομική ομάδα του του ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.
Το ΙΝΚΑ καλεί παράλληλα τους καταναλωτές σε μαζική παρουσία στο Πρωτοδικείο Αθηνών την 01-06-2022 τονίζοντας ότι «η ρήτρα πρέπει να καταργηθεί και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο η Δικαιοσύνη».
Όπως ανέφερε σε παλαιότερη ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας «δυστυχώς ως κέντρο καταγγελιών συνεχίζουμε να καταγράφουμε παράπονα και καταγγελίες καταναλωτών για την ρήτρα αναπροσαρμογής που να χρεώνουν οι εταιρείες ενέργειας». Γι’ αυτό το ΙΝΚΑ καλούσε όλους να ακολουθήσουν το δρόμο της συλλογικής αγωγής κατά των εταιρειών προσθέτοντας ότι «η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών όλων των κατηγοριών είναι επιβεβλημένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα