Τρίτη 31 Μαΐου 2022

«Πετάμε» και επίσημα τις μάσκες σε κλειστούς χώρους και σούπερ μάρκετ, πού είναι υποχρεωτική


«Τελειώνουν» από αύριο και τα τελευταία μέτρα για τον κορονοϊό. 
Μια είδηση που είναι γνωστή εδώ και καιρό. 
«Πετάμε» πλέον τις μάσκες στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους και στα σούπερ μάρκετ, ενώ παραμένουν υποχρεωτικές στα ΜΜΜ.
Από αύριο Τετάρτη 1 Ιουνίου μπαίνει «στοπ» στο μέτρο με την υποχρεωτική χρήση για τις μάσκες και η είσοδος σε καταστήματα, σούπερ μάρκετ, τράπεζες και γενικά εσωτερικούς χώρους θα είναι πλέον «ελεύθερη». Φυσικά όποιος θέλει να φοράει μάσκα θα μπορεί, ενώ παραμένει ισχυρή η σύσταση για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός.
Μετά από σχεδόν δυο χρόνια επιβολής του μέτρου απελευθερωνόμαστε από τις μάσκες, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται σε όλους τους εσωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα, χωρίς να κινδυνεύουν να τους επιβληθεί πρόστιμο.
Πού παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας
Εξαίρεση αποτελούν οι χώροι παροχής υπηρεσιών υγείας και οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, καθώς και τα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ).
Αντίθετα, στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου οι θέσεις των επιβατών είναι αριθμημένες (ΚΤΕΛ - ΤΡΕΝΑ), δεν θα απαιτείται η χρήση μάσκας, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αεροπλάνα.
Χωρίς μάσκα θα μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μαθητές και σπουδαστές.
Εξαιρούνται όσοι συμμετέχουν, είτε ως υποψήφιοι είτε ως επιβλέποντες, σε εξετάσεις, πανελλαδικές -πανελλήνιες 2022, πανεπιστημιακές, προαγωγικές, ξένων γλωσσών κ.ά.
Τονίζεται ότι εκκρεμεί ακόμα η εισήγηση των ειδικών για το τι θα ισχύσει στα πλοία σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας (προς το παρόν παραμένει υποχρεωτική), με την επιτροπή να εξετάζει το συγκεκριμένο θέμα πιθανότατα αύριο.
Παράλληλα ο Υπουργός Υγείας χθες αποκάλυψε ότι εξετάζεται από Σεπτέμβριο τέταρτη δόση για όλους αλλά και επιστροφή της μάσκας σε κάποιους χώρους.
«Κάποια μπορεί να επανέλθουν, αλλά ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα. Σίγουρα, η μάσκα που είναι και το τελευταίο μέτρο που φεύγει, είναι ένα μέτρο που έχει ήπια χαρακτηριστικά και σίγουρα τους χειμερινούς μήνες υπάρχουν χώροι που δεν βρίσκω λόγο να μη διατηρήσουμε τη μάσκα», δήλωσε χαρακτηριστικά
Σούπερ μάρκετ
Αν και αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη δεδομένου ότι αποτελούν χώρους με υψηλή διασπορά, τελικά η Επιτροπή αποφάσισε να καταργήσει και εκεί τις μάσκες όπως ακριβώς και στο λιανεμπόριο και οι πολίτες θα μπορούν για πρώτη φορά να κάνουν τα ψώνια τους ελεύθερα χωρίς μάσκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα