Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Κατά της παράτασης της θητείας των δημάρχων και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας


ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ
Και ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, τάσσεται κατά της παράτασης της θητείας των δημάρχων, ενώ σε δήλωσή του τόνισε ότι και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, του είπε πως το υπουργείο Εσωτερικών “δεν ασχολήθηκε και δεν ασχολείται με τέτοιο θέμα”. 
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ανάλογη θέση πήρε και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την παράταση της αυτοδιοικητικής περιόδου…
Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο Δημήτρης Παπαστεργίου “απαντώντας στην παραφιλολογία, όπως είπε, περί παράτασης του χρόνου διενέργειας των αυτοδιοικητικών εκλογών τόνισε πως δεν καταλαβαίνει τι εξυπηρετεί και γιατί ξεκίνησε αυτή η συζήτηση. 
Σημείωσε πως η απάντηση του κ. Πέτσα επί του θέματος ήταν ξεκάθαρη. 
Ότι δηλαδή το ΥΠΕΣ δεν ασχολήθηκε και δεν ασχολείται με τέτοιο θέμα. 
«Δεν νομίζω πως ο χρόνος των εκλογών είναι ένα λάστιχο που το τεντώνουμε κατά το δοκούν. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν όπως ο νόμος ορίζει. Είναι θέμα σοβαρότητας της ίδιας δημοκρατίας οι εκλογές να γίνουν όποτε έχουν οριστεί, είτε μας αρέσει είτε όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα