Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Καλαμάτα: ΒΙΝΤΕΟ από την αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του άνδρα που μπήκε με λοστό στον προαύλιο χώρο της ΤτΕ


Ένα βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας από την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε για τη σύλληψη του άνδρα, ο οποίος είχε μπει νωρίτερα σήμερα στον κήπο της Τράπεζας της Ελλάδας, στην Καλαμάτα.
Σύμφωνα με τα όσα μετάδωσε το messinialive.gr, ο άνδρας, που φορούσε κουκούλα, φούτερ και σορτς και βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση, εισέβαλε από την κεντρική πόρτα του κήπου. Αρχικά χρησιμοποίησε μία βαριοπούλα, ωστόσο, όταν είδε ότι δεν είχε αποτέλεσμα στη σιδερένια συρόμενη πόρτα, επέστρεψε με “σκύλα”, οπότε και κατάφερε να την ανοίξει. Ταυτόχρονα, όμως, ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός της Τράπεζας.
Ο ίδιος απτόητος μπήκε στο αυτοκίνητό του και πέρασε την πόρτα, καταφέρνοντας έτσι να μπει στον κήπο της Τράπεζας και παρκάροντας εκεί το αυτοκίνητό του.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και της ΔΙΑΣ καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ηλίας Αξιοτόπουλος.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κουκουλοφόρος, που είναι γνώριμος στις αστυνομικές αρχές, εκτιμάται πως βρισκόταν υπό την επήρεια χαπιών. Το κίνητρό του, πάντως, παραμένει αδιευκρίνιστο.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ ο άνδρας άρχισε να κινείται με νευρικότητα μέσα στον κήπο κραδαίνοντας τον λοστό.
Κάποια στιγμή, μάλιστα, όπως φαίνεται και στις εικόνες, πήρε το λάστιχο ποτίσματος του κήπου και επιχείρησε να καταβρέξει τους αστυνομικούς, που είχαν κυκλώσει τον χώρο και ετοιμάζονταν για επέμβαση.

Ο συναγερμός και η αστυνομική επιχείρηση
Ο συναγερμός ξεκίνησε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, όταν υπήρξε αναφορά για ένα μικρό ασημί αυτοκίνητο που ανέβαινε την οδό Φαρών ανάποδα, κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα, με τον οδηγό του αυτοκινήτου να φοράει κουκούλα.
Ο κουκουλοφόρος οδηγός κινήθηκε αστραπιαία, και έφτασε μέχρι και τη Νικηταρά, οπότε και σταμάτησε το όχημα έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, βγήκε από αυτό και προσπαθούσε να σπάσει με βαριοπούλα την συρόμενη πόρτα του κήπου.



Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, στο σημείο έσπευσαν και στελέχη της Τράπεζας. Η αστυνομική επιχείρηση έγινε βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, με τους άνδρες της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας να κάνουν έφοδο, υπό τις οδηγίες του αστυνομικού διευθυντή Μεσσηνίας, στον κήπο της Τράπεζας και με τη χρήση κρότου-λάμψης να συλλαμβάνουν τον δράστη.
Η αστυνομική επιχείρηση δεν κράτησε περισσότερο από δύο λεπτά, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα