Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΡΙΜΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ


«Ψέματα και συκοφαντίες αντί απαντήσεων για τη ΔΕΥΑΤ» σημειώνει σε ανταπάντηση του ο Δημήτρης Δριμής στο Δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη.
Σημειώνει πως «Θέσαμε το ερώτημα «σε ποιες μαύρες τρύπες της ΔΕΥΑΤ χάνονται τα ανταποδοτικά λεφτά των δημοτών και μένει απλήρωτη η ΔΕΗ;» και αντί να απαντήσουν στους δημότες, καθώς διαχειρίζονται ανταποδοτικά χρήματα μας επιτίθενται με ύβρεις, ψέματα, συκοφαντίες.».
Αναφέρεται στην περίοδο της δημαρχίας του λέγοντας «Οι δημότες του Αετού, οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε υπερήφανοι για το έργο που παρήχθη στο δήμο Αετού. Ο κ. Λεβεντάκης νιώθει υπερήφανος που τον αποδοκίμασε το Κοινοτικό συμβούλιο της πόλης των Φιλιατρών;»
Περνά στην αντεπίθεση αποκαλύπτοντας μέσω ερωτημάτων «Ο κ. Λεβεντάκης και οι συνοδοιπόροι του διοικούν το δήμο και οφείλουν να απαντήσουν στους δημότες: κόπηκε το ρεύμα λόγω οφειλών στα Αντλιοστάσια Αγαλιανής, Περδικονερίου, Πύργου Τριφυλίας, Αετού, ναι ή όχι; Γνωρίζουν ότι έχει δοθεί από τη ΔΕΗ εντολή διακοπής σε όλα τα αντλιοστάσια και τους βιολογικούς του δήμου, ναι ή όχι; Έχουν φεσώσει με 4.000.000 ευρώ περίπου τους δημότες (χρέος της ΔΕΥΑΤ σε Δήμο, ΔΕΗ, απαιτήσεις τρίτων), ναι ή όχι;»
Αναλυτικά ο κ. Δριμής αναφέρει:
«Θέσαμε το ερώτημα «σε ποιες μαύρες τρύπες της ΔΕΥΑΤ χάνονται τα ανταποδοτικά λεφτά των δημοτών και μένει απλήρωτη η ΔΕΗ;» και αντί να απαντήσουν στους δημότες, καθώς διαχειρίζονται ανταποδοτικά χρήματα μας επιτίθενται με ύβρεις, ψέματα, συκοφαντίες.
Βρίσκονται σε παραλήρημα.
Όταν θα μας παραθέσουν με στοιχεία, αντί για κραυγές, τις δήθεν ανεξόφλητες οφειλές του δήμου Αετού θα τους απαντήσω. Το ίδιο και για τα υπόλοιπα. Σε ό,τι αφορά τη δεξαμενή ο δήμος Αετού διέλυσε τη σύμβαση ενός έργου που δεν γινόταν σύμφωνα με τη μελέτη του, χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ. Δικαιώθηκε σε κάθε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο, ενώ η μήνυση του εργολάβου εναντίον των δημοτικών συμβούλων και του δημάρχου μπήκε στο αρχείο και δεν ασκήθηκε ποτέ ποινική δίωξη. Ο κ. Λεβεντάκης, που μάλλον μπερδεύει το ρόλο του δημάρχου και του εργολάβου, οφείλει να μας πει για το θέμα. Είναι η πολλοστή φορά που τον ρωτάω και σιωπά: «τι γνωρίζει και τι ετοιμάζει;». Ας μιλήσει, επιτέλους, καθαρά.
Οι δημότες του Αετού, οι συνεργάτες μου και εγώ είμαστε υπερήφανοι για το έργο που παρήχθη στο δήμο Αετού. Ο κ. Λεβεντάκης νιώθει υπερήφανος που τον αποδοκίμασε το Κοινοτικό συμβούλιο της πόλης των Φιλιατρών;
Ο κ. Λεβεντάκης και οι συνοδοιπόροι του διοικούν το δήμο και οφείλουν να απαντήσουν στους δημότες: κόπηκε το ρεύμα λόγω οφειλών στα Αντλιοστάσια Αγαλιανής, Περδικονερίου, Πύργου Τριφυλίας, Αετού, ναι ή όχι; Γνωρίζουν ότι έχει δοθεί από τη ΔΕΗ εντολή διακοπής σε όλα τα αντλιοστάσια και τους βιολογικούς του δήμου, ναι ή όχι; Έχουν φεσώσει με 4.000.000 ευρώ περίπου τους δημότες (χρέος της ΔΕΥΑΤ σε Δήμο, ΔΕΗ, απαιτήσεις τρίτων), ναι ή όχι;
Εισπράττετε από τον Αετό (στα έξι πλήρη χρόνια της ΔΕΥΑΤ) κάθε χρόνο 35.000 ευρώ. Χρεώνεστε για το αντλιοστάσιο 6.000 περίπου ευρώ το χρόνο. Οι βλάβες των δικτύων (έργο της δημοτικής αρχής 2003-2010) είναι μηδενικές. Το ετήσιο κόστος των βλαβών δεν υπερβαίνει τα 2.000 ευρώ. Έχετε εισπράξει 210.000 ευρώ στα έξι χρόνια και έχετε χρεωθεί 48.000 ευρώ, περίπου (36.000 για ΔΕΗ και 12.000 περίπου για βλάβες). Τα στοιχεία λένε πως έχει χαθεί η ανταποδοτικότητα και χρωστάτε στον Αετό 150.000 ευρώ περίπου. Και εσείς κατηγορείτε τους κατοίκους του μαρτυρικού Αετού ότι χρωστάνε 32.000 ευρώ και γι` αυτό δήθεν κόπηκε το ρεύμα; Φταίνε κιόλας, που έμειναν χωρίς νερό; Πρόκειται περί απύθμενου θράσους.
Ας γνωρίζουν ο κ. Λεβεντάκης και οι συνοδοιπόροι του, πως ο βίος και η πολιτεία της «ενάρετης» δημοτικής τους αρχής σύντομα θα αναδειχτεί αρμοδίως. Είναι βέβαιο δε ότι ο λαός θα μας κρίνει όλους. Όπως λέει, άλλωστε, και η παροιμία «ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα