Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Άρτα: Τις επόμενες ώρες στον εισαγγελέα ο 29χρονος που δολοφόνησε τον πεθερό του - «Ήταν η κακιά στιγμή»


Στην ασφάλεια της Άρτας, οδηγήθηκε στις 9:30 το πρωί ο 29χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι και έπειτα εξαφανίστηκε στο βουνό για να διαφύγει της σύλληψης.
Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες, πήρε τηλέφωνο στις 8:30 το πρωί την Αστυνομία στην Άρτα και είπε πως βρίσκεται στην Δαφνούλα Ευρυτανίας. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.
Ο 29χρονος τραυμάτισε θανάσιμα τον πεθερό του το απόγευμα της Πέμπτης, ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί ο τύπος του πυροβόλου όπλου που χρησιμοποίησε, καθώς το πέταξε κάπου στο βουνό.
Το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Άρτας.
Τι δηλώνει ο 29χρονος μέσω του συνηγόρου του
Μέσω του δικηγόρου Ιωάννη Νεραντζά, ο 29χρονος καταθέτει τη δική του θέση για τη δολοφονία του πεθερού του. Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος είπε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του, ήταν η κάκια στιγμή».
Σε ερώτηση γιατί το έκανε είπε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».
Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό ο κ. Νεραντζάς είπε πως δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη
«Συνελήφθη σήμερα το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δυνάμει εντάλματος σύλληψης του αρμόδιου Ανακριτή, 29χρονος ημεδαπός, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, απόπειρας ανθρωποκτονίας και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, ο 29χρονος κατηγορείται ότι προχθές (11-08-2022) το απόγευμα μετέβη στο σπίτι 75χρονου σε χωριό της Άρτας, όπου σε εξωτερικό χώρο αυτού με τη χρήση πυροβόλου όπλου τον τραυμάτισε θανάσιμα. Επιπλέον πυροβόλησε, σε βάρος ημεδαπής, χωρίς να την τραυματίσει, ενώ στην συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο του.
Για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας κινητοποίηση και έρευνα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ευρυτανίας και Ακαρνανίας. Από τις έρευνες αρχικά εντοπίστηκε το ανωτέρω όχημα εγκαταλελειμμένο σε περιοχή της Ακαρνανίας και κατασχέθηκε.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν μέχρι και σήμερα το πρωί, οπότε και εντοπίστηκε ο 29χρονος σε δασώδη ορεινή περιοχή της Ευρυτανίας, όπου ο ίδιος ενημέρωσε ότι βρίσκεται.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση για την υπόθεση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας».
Το χρονικό - Το θύμα μπήκε μπροστά στα πυρά για να σώσει την κόρη του
Ο δράστης το απόγευμα της Πέμπτης είχε πάει στο σπίτι του πεθερού του όπου το τελευταίο διάστημα διέμενε η 34χρονη εν διαστάσει σύζυγός του μαζί με το 2χρονο παιδί τους.
Ο 29χρονος αρχικά ζήτησε να δει το παιδί του που, σύμφωνα με εισαγγελική εντολή, μπορούσε να βλέπει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και με την παρουσία τρίτου.
Η επίσκεψη εξελίχθηκε σε έντονο καυγά και ο 29χρονος πυροβόλησε εναντίον της συζύγου του δύο φορές αλλά αστόχησε και η 34χρονη πήρε το παιδί και πρόλαβε να μπει στο σπίτι τους, καλώντας σε βοήθεια. Ο 75χρονος πατέρας της, αντιλαμβανόμενος το περιστατικό, «ρίχτηκε» μπροστά για να προστατεύσει την κόρη και το εγγόνι του με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από τον δράστη, ο οποίος σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.
Έπειτα μπήκε στο αυτοκίνητό του με κατεύθυνση προς Αιτωλοακαρνανία. Καθ΄ οδόν φέρεται να συνάντησε συγχωριανό του στον οποίο ανέφερε ότι ανέβηκε στο βουνό λόγω προβλημάτων με την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα