Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Πρατήρια καυσίμων αισχροκερδούν την ώρα που σαρώνει η ακρίβεια - Νέες καμπάνες για παραβιάσεις


Κάποιοι επαγγελματίες φαίνεται ότι δεν βάζουν μυαλό και ποντάρουν στην αισχροκέρδεια για να γεμίσουν με περισσότερα χρήματα τις τσέπες τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Σπανού για το Open ακόμα τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων εντοπίστηκαν από τη ΔΙΜΕΑ να αισχροκερδούν σε περιοχές όπως η Ρόδος, η Νάξος, το Ναύπλιο και η Σπάρτη. Και στις τέσσερις περιπτώσεις οι ελεγκτικές αρχές επέβαλλαν 5.000 ευρώ πρόστιμο αφού είχαν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους από αυτό που προβλέπεται από τη διάταξη του περασμένου Σεπτεμβρίου. 
Στο ίδιο μήκος κύματος και μία εταιρεία εμπορίας κρεάτων που έφαγε πρόστιμο 11.640 ευρώ γιατί την περίοδο του Πάσχα αισχροκέρδησε σημαντικά ανεβάζοντας τις τιμές κιλού στο κατσίκι.

Στα ύψη ο πληθωρισμός
Την ώρα που τα νοικοκυριά βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα ατελείωτο τσουνάμι ακρίβειας ο πληθωρισμός του Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθεί πάνω από το 12% λίγο υψηλότερος από το 12,1 του προηγούμενου μήνα. Το κόστος σε ενέργεια και τρόφιμα , όπως καταγράφετε, παρέμεινε και τον Ιούλιο υψηλό για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Η μέση τιμή της αμόλυβδης τον Ιούλιο του 2021 ήταν στα 1 ευρώ και 67 λεπτά, φέτος τον ίδιο μήνα η μέση τιμή πανελλαδικά ξεπέρασε κάθε ρεκόρ φθάνοντας στα 2 ευρώ και 28 λεπτά το λίτρο. Παρουσίασε αύξηση δηλαδή 35%. Τις τελευταίες ημέρες πάντως οι τιμές των καυσίμων πέφτουν πέφτουν κάτι που εκτιμάται, από τους πρατηριούχους πως θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα