Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για συντήρηση δρόμων

«Η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας αποτελεί έργο πρωτεύουσας σημασίας και δεν μπορείτε να αγνοείτε τη σπουδαιότητά του» επισημαίνει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών σε επιστολή του προς το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας Αντώνη Βλάχο.
Τονίζει επίσης ότι αιτήματα του συλλόγου αλλά και συμπολιτών τους έχουν παραμείνει στο συρτάρι, με αποτέλεσμα οι έχοντες ιδιοκτησία να περνούν μέσα από το ποτάμι.
Αναλυτικά σημειώνεται: «Ο αγροτικός κόσμος της πόλης αλλά και οι ιδιοκτήτες ελαιοπεριβόλων και αγροκτημάτων παρατηρούν πλήρη εγκατάλειψη των αγροτικών δρόμων. Με μεγάλη δυσκολία έγινε η πρόσβαση την ελαιοκομική περίοδο. Ο καθαρισμός των αγροτικών δρόμων με γκρέιντερ αποτελεί προσωρινή λύση. Απαιτείται επίστρωση των δρόμων με αδρανή υλικά και φυσικά συντήρηση κατ’ έτος.
Αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου και συμπολιτών μας για τη συντήρηση αγροτικών δρόμων έχουν παραμείνει στο συρτάρι, με αποτέλεσμα οι έχοντες ιδιοκτησία να περνούν μέσα από το ποτάμι. Υπάρχουν δρόμοι στους οποίους έχει να γίνει επίστρωση με χαλίκι μια δεκαετία τουλάχιστον.
Η αγροτική οδοποιία θα πρέπει να έχει την ιδιαίτερη φροντίδα του δήμου, μιας και η οικονομία της πόλης είναι κατ’ εξοχήν αγροτική. Οι πολίτες είναι ισότιμοι και οι αγροτικοί δρόμοι θα πρέπει να συντηρούνται με σχεδιασμό, πρόγραμμα παρεμβάσεων και σωστή εργασία, για αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και την εξυπηρέτηση όλων μας. Η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας αποτελεί έργο πρωτεύουσας σημασίας και δεν μπορείτε να αγνοείτε τη σπουδαιότητά του. Παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες ενέργειες για τη βελτίωση της πρόσβασης σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα, αλλά και κτήματα των κατοίκων των Φιλιατρών».      Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα