Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Κάπα Μαρούση» 1991 - Marfin 2010


Κοινά με την τραγωδία στο κατάστημα «Κάπα Μαρούση» στις 10 Ιανουαρίου του 1991 έχει η σημερινή που εκτυλίχθηκε στο υποκατάστημα της Τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου 23.
Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους από ασφυξία τέσσερα άτομα, εξαιτίας πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί, μετά από εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στο ισόγειο του κτιρίου, όπου στεγάζονταν το βιβλιοχαρτοπωλείο «Λιβάς».
Οι φλόγες επεκτάθηκαν γρήγορα και τύλιξαν το κατάστημα «Κάπα Μαρούση», με συνέπεια να πεθάνουν...
...από ασφυξία ο 32χρονος επιχειρηματίας Περικλής Ρεπάκης, ο 57χρονος δικηγόρος Μανόλης Κοντόπουλος, ο 59χρονος χρυσοχόος Ιωάννης Νεμετζίδης και ένα αγνώστων στοιχείων νεαρό άτομο.
Σχετικά με τα αίτια αυτής της πυρκαγιάς υπήρξαν διάφορες εκδοχές. Η ένορκη διοικητική εξέταση που έγινε από την αρμόδια υπηρεσία ανέφερε «εμπρησμό του κτιρίου από αναρχικούς».
Μετά από λίγο καιρό, σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (3418/1997), η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε βομβιστική ενέργεια και αποδόθηκε είτε σε ρίψη βόμβας μολότοφ από κάποιους αναρχικούς είτε σε δακρυγόνο που εκτοξεύτηκε από αστυνομικούς.
Σπύρος Κουντούρης -Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα