Τρίτη 11 Μαΐου 2010

3η Ετήσια Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα και την Ενέργεια στη Νοτιανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο

Mediterranean Sustainable Energy Summit – Η 3η Ετήσια Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα και την Ενέργεια στη Νοτιανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 18 έως 19 Μαΐου 2010 συγκεντρώνοντας ανώτερους εκπροσώπους κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο, επιχειρήσεις με ηγετική θέση στο χώρο, οικονομικούς παράγοντες, ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες.
Η Διεθνής Διάσκεψη Mediterranean Sustainable Energy Summit τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Δρ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η Διάσκεψη διοργανώνεται από τη Financial Times Business, μέλος του ομίλου της Financial Times Limited, με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια (Institute for Climate and Energy Security). Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Κλιματική και Ενεργειακή Ασφάλεια είναι ο Α. Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ανδρέας Α. Παπανδρέου.
Στόχος της διάσκεψης είναι να προκαλέσει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο και με τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για την ανάδειξη της περιοχής σε κόμβο βιώσιμης ενέργειας για την Ευρώπη. Ειδικότερα θα διερευνήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στις τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και πράσινης ανάπτυξης, τους τρόπους συνεργασίας κράτους και επιχειρήσεων για την ανάπτυξη αποτελεσματικών πολιτικών γύρω από τη δημιουργία βιώσιμων ενεργειακών λύσεων, τις επιτυχημένες πρακτικές που χρησιμοποιούνται ήδη από πρωτοπόρες εταιρείες για τη μείωση των εκπομπών αερίων και του ενεργειακού κόστους, και την πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης όσον αφορά στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια ολοκληρωμένη ανάλυση σχετικά με τη δυναμική σχέση μεταξύ της χρήσης της αειφόρου ενέργειας και της δημιουργίας προσοδοφόρων επιχειρηματικών ευκαιριών στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και των κατασκευών. Θα συζητηθούν επίσης όλες οι τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της αιολικής και ηλιακής ενέργειας, της βιομάζας και του "καθαρού" άνθρακα (clean coal).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα