Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Κοινή πρόταση για Δήμο Φιλιατρών....


ΣΟΒΑΡΕΣ αλλαγές θα προκληθούν στο σχέδιου Νόμου για τον Καλλικράτη μετά τις αντιδράσεις απο την ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ ιδίως σε ότι αφορά το χωροταξικό αλλά και την ουσία του εγχειρήματος που αφορά την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων. Μάλιστα μετά την ομόφωνη προταση αυτόνομου Δήμου Φιλιατρών με ανάλογη έδρα και την πρόταση των Γαργαλιάνων με το Δήμο Νέστορος στην αρχική διαβούλευση, τα σχέδια άλλαξαν οδηγώντας σε ένα νέο σχήμα.
Με μια μαραθώνια συνεδρίαση που ξεπέρασε τις δύομισι ώρες, το Δημοτικό συμβούλιο Γαργαλιάνων έκανε τελικά αποδεκτή με ψήφους 11 Υπέρ και 5 κατά την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Φιλιατρών για την δημιουργία νέου Δήμου ανάμεσα στις δυο πόλεις. Το όνομα του μετά απο διαβουλεύσεις προτάθηκε να είναι Δήμος Φιλιατρών και έδρα φυσικά τους Γαργαλιάνους. Ως απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα και αποκαθιστά την ιστορική αξία της περιοχής έκανε λόγο στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Γαργαλιάνων Σταύρος Καλοφωλιάς πιστεύοντας ότι το σχήμα θα μορφοποιηθεί με άριστο τρόπο. Αξίζει να τονίσουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες προηγήθηκαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για την εξέυρεση χρυσής τομής ανάμεσα στους 2 Δήμους που μέσα σε ενα 48ωρο....μετέβαλλαν τις αρχικές τους θέσεις θεωρώντας-τουλάχιστον οι Φιλιατρινοί- ότι η Κυπαρισσία αποτελεί εμπόδιο ανάπτυξης για τις αναφερόμενες περιοχές, ξορκίζοντας προφανώς το ανύπαρκτο πρόβλημα και όχι την ουσία!!!
ΠΑΕΙ ΓΙΑ 7 ΔΗΜΟΥΣ ΤΕΛΙΚΑ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ...
Οι πληροφορίες μας απο ανώτατο Κυβερνητικό στέλεχος αναφέρουν πάντως ότι οι Δήμοι στη Μεσσηνία θα γίνουν τελικά 7 μετά τις αντιδράσεις που υπάρχουν και δεν αποκλείεται οι 334 Δήμοι του υπουργού κ. Ραγκούση τελικά να γίνουν 370 περίπου όπως προβλεπόταν αρχικά. Και τούτο διότι αν το σχέδιο καθυστερήσει στη Βουλή ελοχεύει ο κίνδυνος να πάει περίπατο με ότι αυτό συνεπάγεται για την διοικητική μεταρρύθμιση....
πηγή:Kyparissia Messinias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα