Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Τριφυλία Δήμος Φιλιατρών με έδρα Γαργαλιάνους

Νέα απόφαση– πρόταση για τη δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους, που θα προκύψει από την ένωση των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, έλαβε κατά πλειοψηφία και με «ισχυρές» αντιδράσεις από πολίτες και εκπροσώπους συλλόγων και φορέων, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατρών σε έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ της Τρίτης.
Ο Δήμαρχος Άλκης Ξύγκας ενημέρωσε το Σώμα ότι κατά τις επαφές του τόσο στην ΤΕΔΚ όσο και στην ΚΕΔΚΕ διαπίστωσε ότι είναι πολύ δύσκολο, αδύνατο, να «περάσει» η προηγούμενη κατά πλειοψηφία απόφαση - πρόταση του Σώματος για να παραμείνει ο Δήμος αυτόνομος, κάτι που από τότε είχε ισχυριστεί ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Σωτηρόπουλος χωρίς, ωστόσο, να εισακουστεί από το Δήμαρχο και τη συμπολίτευση…
Όπως, μάλιστα, χαρακτηριστικά είπε ο κ. Ξύγκας, «δε μας ακούει κανείς…». Σημείωσε πως πρέπει να ασκήσουν επιθετική πολιτική και πρότεινε την ένωση των Δήμων Φιλιατρών και Γαργαλιάνων για τη δημιουργία «Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους».
Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της οποίας απέρριψαν αμέσως την πρόταση του δημάρχου, αφήνοντας αιχμές και μομφές για τους χειρισμούς του και τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του για τον «Καποδίστρια 2» και τον «Καλλικράτη»…
Ο κ. Ξύγκας επανέλαβε τις γνωστές του θέσεις ενάντια στη δημιουργία του Δήμου Τριφυλίας, χαρακτηρίζοντάς τον ως δήμο – έκτρωμα προσθέτοντας πως ένας τέτοιος Δήμος δεν έχει προοπτική, δε θα φέρει ανάπτυξη, είναι καταστροφικός, ενώ έκανε λόγο και για οπισθοδρόμηση… Τόνισε, δε, πως λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον των Φιλιατρών!
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος επανέλαβε τη θέση του για Δήμο Τριφυλίας, όπως προτείνεται, με έδρα τα Φιλιατρά, που όπως είπε, μπορούν να το διεκδικήσουν δυνατά και μαχητικά και μπορεί να το πετύχουν…
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Θεόδωρος Σαπέρας πρότεινε τη δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τα Φιλιατρά, είτε παραμείνει ο Δήμος ως έχει, είτε ενωθεί με όμορο ή όμορους Δήμους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτηση τοποθετήθηκαν και Δημοτικοί Σύμβουλοι παίρνοντας τη μία ή την άλλη θέση για το θέμα, ενώ πολίτες που μίλησαν αντιτάχθηκαν στην πρόταση του Δημάρχου.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε την πρόταση του κ. Ξύγκα υπερψήφισαν μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης, την πρόταση του κ. Σωτηρόπουλου ψήφισαν ο ίδιος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφία, ενώ την πρόταση του κ. Σαπέρα ψήφισε μόνον ο ίδιος.
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα