Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Μονή Καλογραιών Μοναχή αρνήθηκε οικονομικό έλεγχο

Ένα νέο επεισόδιο, ήρθε να προστεθεί ανάμεσα στα άλλα, γύρω από τα όσα συμβαίνουν στη Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καλαμάτα, καθώς η μοναχή Θεοδούλη αρνήθηκε, χωρίς να έχει σχετική αρμοδιότητα, να επιτρέψει την είσοδο των ελεγκτών, οι οποίοι διενεργούν από την Τρίτη οικονομικό έλεγχο στη Μονή και στα άλλα νομικά πρόσωπα της Μητρόπολης Μεσσηνίας. Με τον τρόπο αυτό απέτρεψε τη συνέχεια του οικονομικού ελέγχου, ενώ, ταυτόχρονα αρνήθηκε να παράσχει στοιχεία που ζήτησαν οι ελεγκτές.

Έπρεπε να παρέμβει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προκειμένου να συνεχιστεί η διενέργεια του ελέγχου.
Επιβεβαίωση υποψιών
«Η ενέργεια αυτή των μοναχών, μου δίνει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσω όσα υποπτευόμουν και υποπτεύομαι ότι συμβαίνουν μέσα στη Μονή, εκμεταλλευόμενοι τη Μονή και τις μοναχές εξωθεσμικοί παράγοντες», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο οποίος, στη συνέχεια, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους εξωγενείς παράγοντες «να μην παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της λειτουργίας της Μονής και να προτρέπουν τις μοναχές να προβαίνουν σε τέτοιου είδους αντικανονικές, αντιεκκλησιολογικές και παράνομες ενέργειες».
Ακολούθως, επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του εκκλησιαστικού ανακριτή σχετικά με τα όσα συνέβησαν πρόσφατα στη Μονή, ενώ δήλωσε πως το πόρισμα του οικονομικού ελέγχου θα δοθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, είπε πως με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του εκκλησιαστικού ανακριτή, θα γίνει πλήρως αντιληπτό το τι έχει συμβεί στη μονή.
Όσον αφορά στην πιθανότητα επιβολής επιτιμίου προς τις μοναχές για τα πρόσφατα περιστατικά, που αναστάτωσαν την κοινή γνώμη της Καλαμάτας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σχολίασε πως θα εξαρτηθεί από το τι θα προτείνει το πόρισμα του ανακριτή, ενώ, τα υπόλοιπα, όσον αφορά στα οικονομικά, θα τα αναλάβει ο Εισαγγελέας.
«Θερμό» καλοκαίρι
Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκεντρώσαμε, το καλοκαίρι αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως θερμό, δεδομένου ότι από τώρα υπάρχουν στοιχεία σχετικά με τις δραστηριότητες των εξωθεσμικών παραγόντων, τους οποίους ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος. Κατά άλλες πληροφορίες, η κατάσταση των οικονομικών είναι τέτοια, που τα όσα έλθουν στο φως, θα προκαλέσουν μεγάλο σοκ στην τοπική κοινωνία. Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Πηγή: ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα