Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Όλα τα σενάρια για τον νέο Ολυμπιακό.«Φρένο» Λαυρεντιάδη στα διοικητικά, «γκάζι» Κόκκαλη για την ανασυγκρότηση της ομάδας

Action Images
«Κουμπωμένος» ο Λαυρεντιάδης σχετικά με τα διοικητικά της ΠΑΕ


Την ώρα που ο Σωκράτης Κόκκαλης δείχνει να παραμένει στην κεφαλή του Ολυμπιακού, ψάχνοντας λύσεις που θα αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα εν όψει της νέας χρονιάς, ο άμεσος συνεργάτης του στην «Γ. Καραϊσκάκης» Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, παραδέχτηκε ότι δεν σκέφτεται να μπει δυναμικά στα διοικητικά του συλλόγου.

Ο 38χρονος επιχειρηματίας παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Furtune», όπου υποστήριξε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει σχετικά με την ομάδα του Πειραιά είναι το real estate του γηπέδου. Από την άλλή, όμως, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίζει πάντα τον Σωκράτη Κόκκαλη:

«Ο Ολυμπιακός δεν είναι ένα απλό σωματείο, είναι κάτι παραπάνω. Έχει το DNA του μαχητή, όπως και εγώ. Ως δεύτερης γενιάς πρόσφυγας και μαχητής της ζωής, λοιπόν, λογικό είναι να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα. Μέχρι στιγμής, δεν έχω σκεφτεί κάτι άλλο πέρα από το real estate του γηπέδου Καραϊσκάκη. Ο πρόεδρος κ. Σωκράτης Κόκκαλης μού έβαλε το 'σαράκι' και θα είμαι πάντοτε κοντά του για να τον στηρίζω».

Μάλιστα, στην συνέντευξή του, ο Λαυρεντιάδης αποκάλυψε ότι μέχρι την έκτη δημοτικού υποστήριζε την ΑΕΚ, αλλά τότε άλλαξε και έγινε Ολυμπιακός.

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης φέρεται να έχει πάρει την απόφασή του να μείνει στο τιμόνι της ΠΑΕ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΦΩΣ», αλλά και της ιστοσελίδας redplanet, ο πρόεδρος δεν σκέφτεται να τα παρατήσει και θα μείνει για να βελτιώσει τα πράγματα και να δώσει πνοή στην ομάδα.

Θέλει τους Αγγελόπουλους

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, λοιπόν, που επικαλείται συζήτηση με έναν εκ των πλέον κοντινών συνεργατών του προέδρου, ο Σωκράτης Κόκκαλης θα μείνει εγγυητής της επόμενης ημέρας. Όσον αφορά το κομμάτι της συνιδιοκτησίας, τονίστηκε ότι θα προτιμούσε να έμπαιναν στην ΠΑΕ οι Αγγελόπουλοι, διότι αποδεδειγμένα αγαπούν τον Ολυμπιακό, έχουν ρίξει λεφτά στο μπάσκετ χωρίς ανταποδοτικά οφέλη οικονομικής φύσεως, όμως προς το παρόν δεν διαφαίνεται κάποια τέτοια δικής τους σκέψη. Αυτό αφορά την ίδια την προτίμηση του διοικητικού ηγέτη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Γιατί δεν προχώρησε του Λαυρεντιάδη

Παρά τη συνέντευξη του κ. Λαυρεντιάδη στο «Furtune», ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή ο 38χρονος επιχειρηματίας είναι πολύ σχετικός με το αντικείμενο και θεωρεί ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά μιας ΠΑΕ με μια οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Μάλιστα, τονίζεται ότι εύκολα θα μπορούσε να κάνει το deal o Κόκκαλης, αλλά προτίμησε να κάνει πίσω, διότι δεν θεωρεί ότι ο Λαυρεντιάδης είναι αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να προχωρήσει έπειτα από τα συνολικά πεπραγμένα της δικής του προεδρίας.

Η περίπτωση του Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποτελεί μια ιδιαίτερη περίπτωση. «Βλέπει» τα πράγματα όπως ο Κόκκαλης, έχει «τρέλα» με τον Ολυμπιακό και αποδεδειγμένα αγαπάει την ομάδα. Όμως, κάθισε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Σωκράτη Κόκκαλη, η πρόταση του νεαρού εφοπλιστή δεν ήταν ανάλογη του μεγέθους της ομάδας και αυτός ήταν ο λόγος που δεν υπήρξε συνέχεια. Πάντως, η εκτίμηση του Κόκκαλη για τον Μαρινάκη είναι μεγάλη, απλά δεν τα βρήκαν στο οικονομικό.

Παίρνει προπονητή, εξετάζονται οι μετεγγραφές

Το θέμα του προπονητή «καίει» τον κόσμο και η εκτίμηση που διαφαίνεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι πως ο πρόεδρος θα πάρει καλό προπονητή με σκοπό να φτιάξει την ομάδα από την αρχή. Ωστόσο, θέλει πρώτα να δει σε ποιον προκριματικό γύρο του Europa League θα παίξει ο Ολυμπιακός, ώστε να μπορεί να μιλήσει διαφορετικά με τον εκάστοτε προπονητή και να γίνει ο σχεδιασμός της ομάδας κάτω από συγκεκριμένες βάσεις. Το ίδιο ισχύει και με τις μετεγγραφές, οι οποίες θα γίνουν, πάντα όμως προσαρμοσμένες στα δεδομένα της εποχής και του ίδιου του Ολυμπιακού.

Όχι... ακριβώς τεχνικός διευθυντής

Τον άνθρωπο που θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε ΠΑΕ και ομάδα, όχι όμως με το στυλ του τεχνικού διευθυντή ψάχνει ο Ολυμπιακός. Τα εφετινά κρούσματα απειθαρχίας ήταν πολλά, και αναγκάζουν τον «ισχυρό» άνδρα της ΠΑΕ να προχωρήσει στη δημιουργία μιας θέσης... τύπου τεχνικού διευθυντή, αλλά όχι με ακριβώς με αυτά τα χαρακτηριστικά. Όπως και να' χει αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά την απόκτηση προπονητή.
πηγή: ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα