Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Θρίλερ στη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο της Ντόρας...


Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τα μέτρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για τα νέα έκτακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, εκδηλώθηκε αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων για τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου μετά την πρόταση ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ για υιοθέτηση της αυξημένης πλειοψηφίας, δηλαδή την ψήφο 180 βουλευτών.

Στο μεταξύ, άγνωστη παραμένει η στάση που θα κρατήσουν η Ντόρα Μπακογιάννη -και άλλοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - καθώς παρέκκλιση από την επίσημη γραμμή του κόμματος ενδέχεται να ισοδυναμεί και με διαγραφή τους.

Η ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί μετά από αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο εισήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η Νέα Δημοκρατία πάντως, διά του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά, έχει ανακοινώσει ότι θα καταψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο γιατί διαφωνεί ριζικά με τη στρατηγική εξόδου από τη κρίση, που επέλεξε η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η βουλευτής Α' Αθηνών και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει ταχθεί υπέρ της υπερψήφισης του νομοσχεδίου επι της αρχής.

«Το δίλημμα είναι σαφές: Είτε ψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο και σώζουμε τη χώρα, είτε δεν το ψηφίζουμε και αφήνουμε τη χώρα να καταρρεύσει», δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε ότι η συμφωνία με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πλήττει τα οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα και εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα στους δύο οργανισμούς.

Ο κοινοβουλευικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης συνηγόρησε με την άποψη για προσφυγή στην ψήφιση με την αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών και συνηγόρησε με τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας.

Επί του νομοσχεδίου θα τοποθετηθούν αργότερα και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Ή παίρνουμε τα 110 δισ., ή δεν τα παίρνουμε και πάμε σε στάση πληρωμών», δήλωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου συζητήθηκε και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο.

Χαρακτήρισε δε, το πρόγραμμα στήριξης «προαπαιτούμενο για να λάβει η χώρα τα χρήματα και να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες».
πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα