Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Κατσίμπαλι και χαλαζώνι, έστειλαν επιστολή για τον Καλλικράτη....

Διαφωνούν με την πρόταση Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους οι σύλλογοι Κατσιμπαλαίων και Χαλαζονιτών.
Με μία επιστολή προς τον Δήμαρχο Φιλιατρών κο Άλκη Ξύγκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου κο Κώστα Σαραντόπουλο, τους επικεφαλής των παρατάξεων της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας Κους  Σωτηρόπουλο και Σαπέρα,  και τα προεδρεία των Δημοτικών τους διαμερισμάτων, οι Κατσιμπαλαίοι και οι Χαλαζονίτες με κοινή τους επιστολή τοποθετούνται στην νέα πρόταση που υπήρξε από πλευράς Δήμου Φιλιατρών για κοινό δήμο με τους Γαργαλιάνους με ονομασία Δήμος Φιλιατρών και Έδρα τους Γαργαλιάνους.

Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας εκφράσουμε την έκπληξη, και τη δυσαρέσκεια μας για την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, μετά από δική σας πρόταση, “Δήμος Φιλιατρών με έδρα Γαργαλιάνους”.
Περιμέναμε από τους τοπικούς μας άρχοντες, με την ευκαιρία της νέας αρχιτεκτονικής που επαγγέλλεται το σχέδιο Καλλικράτης, να καταθέσουν τέτοιες προτάσεις που να επεκτείνουν και να ενισχύουν τις αναπτυξιακές προοπτικές του νέου δήμου που θα προκύψει.....

Αντί προτάσεων όμως που θα έπρεπε να στοχεύουν στην ανάπτυξη του δήμου Φιλιατρών, συμπεριλαμβανομένων και των χωριών μας, με έκπληξη (προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου “Δήμος Φιλιατρών με έδρα Φιλιατρά”) αλλά και με πολύ λύπη, βλέπουμε εσάς τους αιρετούς μας της αυτοδιοίκησης να ερίζουν με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις, δέσμιοι ανούσιων και ξεπερασμένων τοπικών αντιπαλοτήτων και διαφορών.
Σας δηλώνουμε ότι οι Σύλλογοι Χαλαζωνιτών και Κατσιμπαλαίων είμαστε αντίθετοι σ΄ αυτήν την ξεπερασμένη και κατά τη γνώμη μας ζημιογόνα νοοτροπία, για τους εξής λόγους:
Άποψη μας είναι ότι μικροί και αδύναμοι δήμοι δεν θα έχουν καμία τύχη και καμία δυνατότητα ανάπτυξης στην αυριανή πραγματικότητα. Θεμελιώδης προϋπόθεση για μια σύγχρονη και βιώσιμη οντότητα πλέον, είναι η αυτάρκεια και η αυτοδυναμία του να διαχειριστεί το σύνολο των υποθέσεων που προβλέπεται διαθέτοντας επάρκεια υπηρεσιών και προσωπικού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλοι οι κάτοικοι της Τριφυλίας πρέπει να παραμερίσουμε τις όποιες αντιπαλότητες και αγκυλώσεις πιθανόν υπάρχουν και να προωθήσουμε το μέλλον του τόπου μας μέσα από μια ορθολογιστική και σύγχρονη αντίληψη που θα στοχεύει στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η πρότασή μας συγκεκριμενοποιήθηκε μετά από συζητήσεις που είχαμε με συγχωριανούς μας. Αναφορικά με τα όρια που νομίζουμε ότι θα πρέπει να έχει ο νέος δήμος Τριφυλίας, συμφωνούμε ότι πρέπει να είναι όπως τον ορίζει το νέο νομοσχέδιο. Διαφωνούμε με το νομοσχέδιο ως προς την έδρα, την οποία θα πρέπει να διεκδικήσουμε για τα Φιλιατρά, με τεκμηριωμένα βέβαια επιχειρήματα. Βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει αποκέντρωση και κατανομή των υπηρεσιών του νέου δήμου σε όλες τις πρωτεύουσες των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες αναγκαιότητες της κάθε περιοχής. Η ισόρροπη κατανομή μέριμνα και φροντίδα είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την επιβαλλόμενη σύμπνοια και ομοψυχία που θα φέρει την ανάπτυξη.
Παρά το γεγονός ότι οι σύλλογοί μας δεν έχουν κάποιο “θεσμικό ρόλο”!, αποτελούν ένα σημαντικότατο μέσο έκφρασης για τα μέλη μας και τους συγχωριανούς μας, που είναι παράλληλα και μέλη της τοπικής κοινωνίας του σημερινού Δήμου Φιλιατρών.
Εκφράζουμε λοιπόν την αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και πισωγυρίσματα που θα έχουν ως αποτέλεσμα το μαρασμό των χωριών μας, της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Με εκτίμηση

Για το Σύλλογο Χαλαζωνιτών

Γεώργιος Λάνος
Πρόεδρος

Κωνσταντίνα Γαραντζιώτου-Πούλιου
Γ. Γραμματέας,

Για το Σύλλογο Κατσιμπαλαίων

Κίμων Κόντης
Πρόεδρος

Νικόλαος Ρένεσης
Γ. Γραμματέας

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να έχετε δίκιο! Εύχομαι να έχετε δίκιο!το πλατεμα της ματιάς και του νου ομως ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα