Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ- ΦΙΛΙΑΤΡΑ: Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΛΑΘΕΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ....

    γράφει ο Αλχημιστής         ανοιχτή επιστολή προς
                      Χαλαζονίτες και Κατσιμπαλαίους

Συζητήθηκε η επιστολή των φίλων Χαλαζονιτών και Κατσιμπαλαίων .
Δείχνει το ενδιαφέρον που έχουν για την πόλη τους  (τον Καποδιστριακό Δήμο τους)και πραγματικά τους τιμά πολύ.

Αν το ενδιαφέρον και των υπολοίπων, ήταν ανάλογο του Κου Γεώργιου Λάνου, του Κου Κίμωνα Κόντη , της Κας Κωνσταντίνας Γαραντζιώτου-Πούλιου, του Κου Νικόλαου Ρένεση και των άλλων μελών που αποτελούν τους συλλόγους των παραπάνω συμπολιτών μας, σίγουρα θα είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα!


Με την αγάπη και των σεβασμό που οφείλουμε όλοι να έχουμε, σε αυτούς τους νέους ανθρώπους, που έχουν μεράκι την προσφορά τους στον τόπο, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τα όσα μας λένε. Γιατί τα λένε σε όλους μας και όχι μόνο σε αυτούς που απευθύνονται…..


 Λένε: «Αντί προτάσεων όμως που θα έπρεπε να στοχεύουν στην ανάπτυξη του δήμου Φιλιατρών, συμπεριλαμβανομένων και των χωριών μας, με έκπληξη (προηγούμενη απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου “Δήμος Φιλιατρών με έδρα Φιλιατρά”) αλλά και με πολύ λύπη, βλέπουμε εσάς τους αιρετούς μας της αυτοδιοίκησης να ερίζουν με προφανείς μικροπολιτικές στοχεύσεις, δέσμιοι ανούσιων και ξεπερασμένων τοπικών αντιπαλοτήτων και διαφορών.»

 Άποψη που μηδενίζει τους πάντες. Οφείλουμε να αποδεχόμαστε την γνώμη των άλλων ακόμα και αν διαφωνούμε με αυτή. Ο πατριωτισμός, είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων! Και θα πρέπει αυτό να το αποδεχτούμε, για να μπορεί να υπάρξει κάποιο πλαίσιο διαλόγου!

 Λένε: «,(Άποψη μας είναι ότι μικροί και αδύναμοι δήμοι δεν θα έχουν καμία τύχη και καμία δυνατότητα ανάπτυξης στην αυριανή πραγματικότητα….»


 Δεν μπορεί και δεν πρέπει η γνώμη σας και μόνο, να αποτελεί μέτρο ορθότητας των υπολοίπων, να είναι δηλ. το κριτήριο, γιατί υπάρχουν και άλλες γνώμες που διαφωνούν με τις δικές σας.
Σαφώς μπορείτε να έχετε όποια γνώμη θέλετε, να την λέτε, να προσπαθείτε να την κάνετε πλειοψηφική, αλλά θα πρέπει να δεχτείτε, ότι δεν έχετε μόνοι εσείς ορθή γνώμη. Ενδεχομένως να υπάρχει και άλλη πιο σωστή, αποδεκτή από περισσότερους….

Π.Χ. Παίρνετε την άποψή σας, σαν δεδομένο, ότι είναι η μοναδική σωστή!
Τι είναι μικροί Δήμοι; Πως προσδιορίζεται; και από ποιόν;

Ένας Δήμος, όπως ο προτεινόμενος, 25.000 κατοίκων θεωρείται ότι είναι μικρός; Ποιο κατά την άποψή σας πρέπει να είναι το μέτρο; Και πόσο, πάλι κατά την άποψή σας πρέπει να μεγαλώσει; Ένας Δήμος των 50.000 χιλιάδων ας πούμε, είναι προτιμότερος και γιατί;


 λένε πάλι: " Διαφωνούμε με το νομοσχέδιο ως προς την έδρα, την οποία θα πρέπει να διεκδικήσουμε για τα Φιλιατρά, με τεκμηριωμένα….» Μήπως, θα πρέπει εκτός από το να διεκδικήσουμε….. να δούμε και τους νέους συμπολίτες μας…
Μήπως έχουν και αυτοί επιχειρήματα, για να διεκδικήσουν την έδρα; Μήπως και οι Γαργαλιάνοι και η Κυπαρισσία έχουν λόγο να θέλουν, αλλά και επιχειρήματα και συμφέροντα, για να διεκδικήσουν την έδρα;
…..Ανάπτυξη, Π.Ο.Τ.Α., Προηγούμενη πρωτεύουσα επαρχίας κλ.π.

 Λένε: «Βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει αποκέντρωση και κατανομή των υπηρεσιών του νέου δήμου σε όλες τις πρωτεύουσες των σημερινών Καποδιστριακών δήμων που συνενώνονται ανάλογα με τις ιδιαίτερες αναγκαιότητες της κάθε περιοχής »

Μήπως η ευχή και η προϋπόθεση που βάζετε, θα μπορούσε να μπει σε κάθε περίπτωση; Και η ικανοποίηση της και μόνο, μήπως θα έλυνε όλα τα προβλήματα;


 «Παρά το γεγονός ότι οι σύλλογοί μας δεν έχουν κάποιο “θεσμικό ρόλο”!, αποτελούν ένα σημαντικότατο μέσο έκφρασης για τα μέλη μας και τους συγχωριανούς μας, που είναι παράλληλα και μέλη της τοπικής κοινωνίας του σημερινού Δήμου Φιλιατρών.
Εκφράζουμε λοιπόν την αντίθεσή μας σε οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και πισωγυρίσματα που θα έχουν ως αποτέλεσμα το μαρασμό των χωριών μας, της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.» .
Μήπως πριν πάρετε την όποια απόφαση έκφρασης, που είναι βέβαια σε κάθε περίπτωση χρήσιμη και επιθυμητή θα έπρεπε να έχετε απαιτήσει, αλλά και να έχετε καταδικάσει την έλλειψη όλων των πολιτών, από οποιαδήποτε  ενημέρωση;     
Και πως είναι δυνατόν, με ανημέρωτους πολίτες να παίρνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις; Ή μήπως οι 2-3-4 συνεδριάσεις του Δ.Σ. θεωρείται πως ικανοποίησε την ανάγκη και την υποχρέωση για ενημέρωση;
Αναφέρεται πιο πάνω ….
Να απαιτήσουμε την έδρα…. Γιατί; Τι σημαίνει ή έδρα;
Στο Δημοτικό Συμβούλιο, ρώτησε ο Κος Σαπέρας, μήπως ήξερε κανείς να του εξηγήσει, να τον ενημερώσει, γιατί δεν είχε προλάβει να μελετήσει τον νόμο και δεν απάντησε κανείς συγκεκριμένα!
Εσείς ξέρετε; Και αν όχι , τότε πως προτείνετε να διεκδικήσουμε την έδρα; Αλλά και αν είχε κάποια σημασία, τότε και οι άλλοι δεν θα έχουν την ίδια απαίτηση; Εμείς θα είμαστε πιο έξυπνοι ή μήπως τα δικά μας επιχειρήματα είναι ..ατράνταχτα και των υπολοίπων είναι τρανταχτά;

Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα που ανέφερε πάλι ο Κος Σαπέρας: Το Καλό Νερό, το Σιδηρόκαστρο και η Αυλώνα αποτελούν όμορο δήμο στα Β,Α. της Κυπαρισσίας. Ονομάζεται Δήμος Αυλώνας με έδρα το Σιδηρόκαστρο. Ξέρετε πως ακριβώς λειτουργεί; Μία φορά τον μήνα μαζεύονται στο Σιδηρόκαστρο, (σε αίθουσα που έχουν, στο παλιό κοινοτικό γραφείο) και συνεδριάζουν! Και αυτό με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου μπορεί να αλλάξει! Τίποτε άλλο! Αν λοιπόν η έδρα είναι και στους καινούργιους δήμους έτσι (κάτι πολύ πιθανό), τότε για ποια έδρα μας μιλάτε;

Θα μπορούσα να σας πω, πολύ περισσότερα, αλλά νομίζω να έγινε σε σας φανερό, ότι έχετε έλλειψη ενημέρωσης…. Την έλλειψή της λοιπόν θα πρέπει να καταδικάσετε και να απαιτήσετε έστω και τώρα, να την έχετε.

Σε κάθε περίπτωση, η παρέμβασή σας ήταν χρήσιμη, συζητήθηκε και αναστάτωσε όλους τους πιθανολόγους (αυτοί είναι σαν τα γκάλοπ, εκτιμούν ποια περίπτωση είναι πιθανότερη με τα δικά τους μέτρα, που περιλαμβάνει την επιθυμία τους και ανάλογα , υποτίθεται ότι πράττουν). Πραγματικά σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα ενημέρωσης , που εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει έστω και τώρα να υπάρξει, βοήθησε τα μέγιστα! Σας ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα