Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Πανελλαδική αποχή Δικηγόρων

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πανελλαδική αποχή των Δικηγόρων στις 5 Μαΐου 2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, στη συνεδρίασή του στις 27/4/2010, αποφάσισε την αποχή των Δικηγόρων Πειραιά από τα καθήκοντά τους στις 5 Μαΐου 2010 σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ζητήματα (φορολογικό, παροχή υπηρεσιών στην εσωτερική αγορά, ασφαλιστικό) που θίγουν άμεσα και απαξιώνουν τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και καθιστούν δυσπρόσιτη την πρόσβαση στην απονομή της Δικαιοσύνης στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους στις 5 Μαΐου 2010, επειδή
1. Η κατάσταση στην Δικαιοσύνη επιδεινώνεται, οι υποθέσεις προσδιορίζονται το 2012 και το 2013, ο αριθμός των καθημερινά εκδικαζομένων συνεχώς μειώνεται και δεν υπερβαίνει κατά μέσο όρο τις τέσσερις, ενώ χιλιάδες παραμένουν οι ακαθαρόγραφες αποφάσεις. Η αρνησιδικία στο μεγαλείο της και η Πολιτεία κωφεύει και εθελοτυφλεί.
2. Ο θεσμικός ρόλος του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται. Το κύρος και η αξιοπρέπεια των δικηγόρων ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων και ως ενεργών πολιτών υποβαθμίζεται.
3. Τα θεσμικά όργανα είναι σε εγρήγορση και με την υπευθυνότητα που τα διακρίνει ανταποκρίνονται στην κρισιμότητα των ημερών, με βάση τον θεσμικό ρόλο που η Πολιτεία μας εμπιστεύθηκε και που διαχρονικά υπερασπιζόμαστε.
Τις ημέρες της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε διαδικαστική πράξη περιλαμβανομένης και της παραστάσεως για αναβολή.
Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από την αρμόδια υπηρεσία του Δ.Σ.Π.:
α) όπου απαιτείται εκ του νόμου προκατάθεση προτάσεων
β) παραγραφών-λήξεως προθεσμιών
γ) αποφυλακίσεων
δ) αναστολών πλειστηριασμού και εκτελέσεως αποφάσεων
Πειραιάς, 29 Απριλίου 2010
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Στέλιος Μανουσάκης
Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Σταματογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα