Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Zήτησε χθες από την Καλαμάτα ο Μ. Βορίδης

ImageΙσχυρή κυβέρνηση αντίδοτο στην κρίση
«Σέντρα» στον προεκλογικό αγώνα στη Μεσσηνία χθες από τη Ν.Δ., με την εκδήλωση της ΝΟΔΕ στο «Belvedere», όπου επίσημος προσκεκλημένος και ομιλητής ήταν ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης.
Λίγο νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, και παρουσίασε ο πρόεδρος της οργάνωσης Περικλής Μαντάς, ο κ. Βορίδης υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα του είναι σήμερα «η μόνη συντεταγμένη δύναμη σε ένα πολιτικό σύστημα που καταρρέει» και οι πολίτες που υποφέρουν από τα μέτρα που είχαν ληφθεί, θα πρέπει να δώσουν στη Νέα Δημοκρατία «ισχυρή εντολή» για να κυβερνήσει.

Σε ό,τι αφορά τα τοπικά μας ζητήματα, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Τρίπολης – Καλαμάτας, η ουσιαστική βελτίωση του εσωτερικού οδικού δικτύου, αναφέροντας στο σημείο αυτό το πολύπαθο κομμάτι Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος, αλλά και η προσπάθεια για επανεκκίνηση της «Ολυμπίας Οδού».
Ο υπουργός Υποδομών στη συνέντευξη Τύπου επισήμανε: «Στις εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 6 Μαΐου, ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πάρει ορισμένες κρίσιμες αποφάσεις. Αυτές οι εκλογές δεν είναι όπως όλες οι προηγούμενες. Είναι οι πρώτες που γίνονται μέσα στην κρίση και είναι εκείνες που πλέον δε θα κρίνουν απλώς ποια θα είναι η κυβέρνηση. Θα αποφασιστούν πολύ πιο κεντρικά, πιο κυρίαρχα ζητήματα. Θα κριθεί αν, τελικώς, η χώρα θα παραμείνει συντεταγμένα στην ευρωπαϊκή της πορεία, αν η Ελλάδα θα παραμείνει ή όχι στη ζώνη του ευρώ και το αν θα υπάρξει, επιτέλους, μια πολιτική που θα μας βγάλει από την ύφεση. Αυτά είναι τα κυρίαρχα ζητήματα για τα οποία θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός.
Όχι από κομματικό πατριωτισμό, αλλά εάν κανείς αναρωτηθεί ως πολίτης ποια είναι εκείνη η πολιτική δύναμη που μπορεί να απαντήσει σε όλα τα παραπάνω, αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός που μπορεί να τα εξασφαλίσει, ο Αντώνης Σαμαράς».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ανάγκη ή όχι αυτοδυναμίας για να επιτευχθούν τα παραπάνω, ο κ. Βορίδης είπε: «Η ανάγκη αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας σ’ αυτές τις εκλογές δεν είναι θέμα ηγεμονισμού. Είναι πατριωτική ανάγκη. Δεν υπάρχει δυνατότητα να χαθεί ούτε δευτερόλεπτο. Δεν υπάρχει χρόνος για διεργασίες και διαβουλεύσεις. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν σημαντικές διαφορές με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ σε βασικά ζητήματα πολιτικής, όπως είναι η εγκληματικότητα και το μεταναστευτικό. Από εκεί και πέρα, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, θα εκτιμηθεί η κατάσταση εκείνη την περίοδο».
Για τη μερική στροφή ψηφοφόρων σε κόμματα όπως οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες», αλλά και η «Χρυσή Αυγή», ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «καλή είναι η οργή και η αγανάκτηση, αλλά πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν ότι στις εκλογές θα πρέπει να επιλέξουν συγκεκριμένα πράγματα και να δώσουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα».
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

2 σχόλια:

  1. ΑΣ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΦΘΟΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΜΑΣ ,ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΔΡΟΣΙΣΟΥΝ ,ΓΕΝΙΚΩΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΟΣ ΗΣΟΥΝ, ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΑΣ ΟΠΟΥ ΠΑΣ;ΓΙΑ ΘΥΜΗΣΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα