Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ο Βασίλης Κικίλιας ζήτησε καθολική στήριξη σε Νίκα, κανένας υποψήφιος χρίσμα στην Τριφυλία

Την καθολική στήριξη στο δήμαρχο Καλαμάτας και υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ζήτησε ο βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας την Κυριακή στην εκδήλωση κοπής της πίτας για το 2019 της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «Κανελλάκης». Παράλληλα, με έμφαση ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι στο Δήμο Τριφυλίας, στον οποίο υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες δημάρχων από τη Ν.Δ., κανένας δεν έχει κομματικό χρίσμα.
Το ίδιο είχαν τονίσει νωρίτερα από μικροφώνου η πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Μεσσηνίας, Νατάσσα Κυριακοπούλου και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Τριφυλίας, Γιώργος Φωτεινός, σημειώνοντας ότι αγκαλιάζουν στον α’ γύρο των εκλογών όλους τους υποψηφίους στο Δήμο Τριφυλίας που προέρχονται από τη Ν.Δ. και στο β’ γύρο όλοι μαζί θα δώσουν τη μάχη για να κερδίσει ο υποψήφιος δήμαρχος της Ν.Δ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε ο πρώτος Νεοδημοκράτης δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο οποίος με συγκίνηση παραλαμβάνοντας την τιμητική

πλακέτα, από τον αντιπρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο., Στέλιο Διαμαντόπουλο, επισήμανε ότι δεν αποστρατεύεται!
Την πίτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Νεοδημοκράτες από την Τριφυλία και τη Μεσσηνία συμμετείχαν μαζικά στην εκδήλωση, γεμάτοι αισιοδοξία για νίκες στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται και πολιτική αλλαγή με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο γραμματέας της ΔΗΜ.Τ.Ο., Άγγελος Γεωργόπουλος, και άνοιξε με καλωσόρισμα και ομιλία του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Τριφυλίας, Νίκου Αντωνόπουλου. Χαιρετισμό απηύθυναν η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Κατερίνα Μάρκου, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.
Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. επισήμανε: «Ερχόμενος εδώ πέρα κάτω, μου είπαν τι συμβαίνει στην περιοχή, τα θέματα τα αυτοδιοικητικά τα οποία έχουμε, το νόμο που άλλαξε, που δημιουργεί προβλήματα και λοιπά. Διαλέγω να μην ξεκινήσω από αυτά. Θα ξεκινήσω διαφορετικά, έτσι όπως εγώ καταλαβαίνω. Δε θέλω να ψηφίσετε τον Παναγιώτη το Νίκα επειδή είναι υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. Ξαναλέω, δε θέλω να ψηφίσετε τον Παναγιώτη το Νίκα επειδή είναι υποψήφιος περιφερειάρχης της Ν.Δ. Αντιθέτως, θέλω να μιλήσετε στους παραπονεμένους, στους στενοχωρημένους, στους πικραμένους απ’ το ’04, το ’07 και το ’09 για ό,τι λάθη μπορεί να κάναμε, σ’ αυτούς οι οποίοι έφυγαν απ’ την παράταξη και έκαναν άλλες επιλογές, σ’ αυτούς οι οποίοι για προσωπικά ή τοπικά συμφέροντα ή βάζοντας πάνω το κομματικό ή το εθνικό ή το περιφερειακό ή το αυτοδιοικητικό άλλα θέματα, μας εγκατέλειψαν. Εδώ, στην Κυπαρισσία, στην Τριφυλία, δίπλα στο Νομό Λακωνίας – για να συνεννοηθούμε, εγώ είμαι Μανιάτης απ’ τη Λακωνία, απ’ τη Μίνα και την Κοίτα (Κίττα) είναι ο παππούς και η γιαγιά – και όπου χρειαστεί θέλω να μιλήσετε σε όλη την Περιφέρεια και να εξηγήσετε, σας παρακαλώ, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε μ’ έναν άνθρωπο ο οποίος είναι μορφωμένος, έχει τεράστια εμπειρία, έχει ένα χάρισμα με τους ανθρώπους και την επικοινωνία, έχει κάνει έργα στην Καλαμάτα και δεν μπορεί ούτε μία ψήφος, ούτε ένα ψηφοδέλτιο να πάει χαμένο. Πρέπει, πάση θυσία, η παράταξή μας αλλά και ο τόπος να έχουνε την επομένη των εκλογών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έναν άνθρωπο ο οποίος πραγματικά έχει αποφασίσει να υπηρετήσει τα συμφέροντά σας. Οπότε, σας παρακαλώ πάρα πολύ, όχι σ’ εσάς που έχετε πειστεί κι είστε εδώ πέρα σήμερα, αλλά σε όλο τον τόπο μας εδώ πέρα, που είναι ένας τόπος που έχει “αντάρτες” πολλούς στην ψυχή, που δεν τους καλουπώνει κανείς εύκολα και δεν τους βάζω κάτω απ’ το ίδιο ζύγι. Θέλω να σας ζητήσω να μιλήσετε, να τους πείσετε και να κερδίσουμε την Περιφέρεια! Γιατί μας αξίζει! Για να ’ρθουν χρήματα, έργα και υποδομές στον τόπο με τον Παναγιώτη το Νίκα!». Ακολούθως τόνισε: «Εγώ βλέπω το νομό και το Δήμο και την περιοχή με πολλές δυνατότητες. Εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να δώσετε μια μεγάλη νίκη στον περιφερειάρχη (σ.σ. και έδειξε με το χέρι του τον Παναγιώτη Νίκα)».
Αναφερόμενος στις εκλογές στο Δήμο Τριφυλίας και ξεκαθαρίζοντας ότι κανένας εκ των προερχομένων από τη Ν.Δ. δεν έχει κομματικό χρίσμα, είπε συγκεκριμένα: «Έχω υπηρετήσει και τους τρεις (σ.σ. αρχηγούς). Τον Κώστα Καραμανλή, όταν ήμουν αυτοδιοικητικός, γιατί από εκεί ξεκίνησα, κε δήμαρχε και υποψήφιοι και υποψήφιες για το Δήμο Τριφυλίας, στους οποίους και στις οποίες εύχομαι ειλικρινά, μέσα απ’ την καρδιά μου, σε όλους και σε όλες, καλή επιτυχία. Θα ήλπιζα να μη χρειαζόταν να φτάσουμε στο σημείο η Ν.Δ. να λέει ότι “όποιος περάσει στο β’ γύρο θα τον στηρίξουμε όλοι για να κερδίσει το Δήμο Τριφυλίας” και να είχαμε έναν ή μία υποψήφιο. Θα ήλπιζα πραγματικά να συνέβαινε κάτι τέτοιο. Αλλά αφού το πράγμα έχει φτάσει εδώ που έχει φτάσει, θα σεβαστώ, όπως όλοι μας, την απόφαση του προέδρου και της παράταξης και θα πω απλά ότι θα ’ταν μεγάλο κρίμα κι αμαρτία να χαθεί αυτός ο Δήμος».
Ο κ. Κικίλιας θύμισε ότι ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στην τρίτη κυβέρνηση Σαμαρά, μόλις για επτάμισι μήνες «και στους επτάμισι μήνες συνελήφθησαν οι τρομοκράτες Μαζιώτης, Σταμπούλος και Χριστόδουλος Ξηρός. Να πείτε στον αντιδήμαρχο Φιλιατρών ότι στο προσφυγικό-μεταναστευτικό που είναι η μεγάλη πληγή μας και ειδικά στην περιοχή που έφυγε το αστυνομικό τμήμα, με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό κι εμένα υπουργό δεν άνοιξε μύτη το 2014…
[…] Και κατέβηκα εγώ στην περιοχή κι έκανα περιοδεία χωριό χωριό… Και δε θυμάμαι να έκλεισα κανένα Α.Τ. Θυμάμαι ότι ρίσκαρα όλη την Ελλάδα για να στείλουμε εδώ πέρα όλα πυροσβεστικά τα οποία είχαμε και να σωθεί το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, που καιγόταν η περιοχή….». Συνεχίζοντας επισήμανε: «Δε θεωρώ ότι είμαστε κόμμα, είμαστε παράταξη! Δεν πειράζει αν είναι κανείς λίγο πιο δεξιός ή πατριώτης, αν είναι λίγο πιο κεντρώος ή φιλελεύθερος, εάν έχει ευρωπαϊκό πρόσημο στην πολιτική του ή καθαρά εθνικό πατριωτικό, εάν τον ενδιαφέρουν τα τοπικά και υπηρετεί τον τόπο του με συνέπεια ή έχει όραμα για όλη την Περιφέρεια…».
Και συμπλήρωσε: «Η Ν.Δ. πρέπει να ανέχεται το διαφορετικό, να ξαναγίνει μεγάλη παράταξη, να πάρει μεγάλες πλειοψηφίες, να αγγίξει και ν’ ακουμπήσει ξανά όλο τον κόσμο. Να είναι μεγαλόψυχη και να συγχωρήσει. Όχι τους “παραγονταραίους”, που πηδάνε απ’ το ένα κόμμα στο άλλο. Τον κόσμο που πολλές φορές πλανιέται, που θεωρεί ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις, που μες στην κρίση πανικοβλήθηκε απ’ την πίεση και από την καταρράκωση του εισοδήματός του και πήγε και κοίταξε αλλού. Αυτούς τους ανθρώπους εσείς τους ξέρετε με το όνομά τους και το επίθετό τους και ζουν εδώ έξω στην περιοχή ανάμεσά μας. Αυτούς έχει ανάγκη ο Παναγιώτης (σ.σ. Νίκας), αυτούς έχει ανάγκη η Ν.Δ…».
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε καταχειροκροτούμενος: «Πιστεύω ειλικρινά κι ακράδαντα στη δική σας ψυχή, το δικό σας μυαλό και σ’ αυτό για το οποίο συζητήσαμε ξεκινώντας: ότι τα παιδιά σας αξίζουν να ζήσουν μια καλύτερη ζωή απ’ ό,τι εμείς! Και άρα, ξεκινώντας απ’ τις εκλογές του Μαΐου, που μπορεί να γίνουν όλες μαζί ή όχι, και δίνοντας καθαρή εντολή στήριξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το τιτάνιο έργο το οποίο έχει μπροστά του, ελάτε να γυρίσουμε σελίδα, δυνατά, καθαρά και έντιμα. Κι αν δε θέλουμε να το κάνουμε για τους εαυτούς μας, τότε, σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι αξίζει χίλια τοις εκατό να το κάνουμε για τα παιδιά μας».
Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον πρώην βουλευτή, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον τέως δήμαρχο Κυπαρισσίας Ηλία Τσίγγανο, τον περιφερειακό σύμβουλο, Περικλή Μαντά, το πολιτικό στέλεχος της Ν.Δ., Μίλτο Χρυσομάλλη, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, από τη γειτονική Ηλεία, Λευτέρη Βαρουξή, τον πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Ηλείας, Χρήστο Γαβρά, τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Παναγιώτη Στρατικόπουλο, τον πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Μεσσήνης, Πέτρο Σκιαδά, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας και υποψήφιο δήμαρχο Στάθη Ανδρινόπουλο, την υποψήφια δήμαρχο Τριφυλίας, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, στην οποία έτυχε και το φλουρί, και τον υποψήφιο δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη.

Του Ηλία Γιαννόπουλου
5 23

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα