Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αυξημένη κίνηση για μεταδημοτεύσεις σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Τριφυλία


Σημαντική είναι όλο αυτό το διάστημα η αύξηση της προσέλευσης πολιτών στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, για να μεταδημοτεύσουν και να ψηφίσουν στο Δήμο Καλαμάτας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.
Αύριο 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία των μεταδημοτεύσεων, για όσους θέλουν να εγγραφούν στους νέους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν φέτος στον νέο δήμο εγγραφής.
Η κίνηση στο Δημοτολόγιο και στο Ληξιαρχείο του Δήμου Καλαμάτας είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, λόγω της δημοτικής εκλογικής χρονιάς, όπως επιβεβαιώνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Εκείνοι που ζητούν να μεταδημοτεύσουν στο δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας προέρχονται από δήμους της Αθήνας και άλλων περιοχών της χώρας, αλλά κυρίως από άλλους δήμους της Μεσσηνίας.
Οι μεταδημοτεύσεις δεν σταματούν, διαρκούν όλο το χρόνο, αλλά από την 1η Μαρτίου και μετά οι αλλαγές δεν περιλαμβάνονται στους νέους εκλογικούς καταλόγους - και όσοι αιτηθούν μεταδημότευση από τη συγκεκριμένη ημερομηνία κι έπειτα θα ασκήσουν και φέτος το εκλογικό τους δικαίωμα στον παλιό δήμο.
Αυξημένη είναι η κίνηση για μεταδημοτεύσεις, σύμφωνα με την ενημέρωσή μας, και σε άλλους δήμους της Μεσσηνίας, όπως στη Μεσσήνη και στην Τριφυλία.
Για να μεταδημοτεύσει κάποιος πρέπει να κατοικεί στον νέο δήμο τα τελευταία 2 χρόνια, να βρίσκεται σε αυτόν η μόνιμη, η κύρια κατοικία του και αυτό να μπορεί να το αποδειχθεί με το Ε1 της φορολογικής του δήλωσης.
Ακόμα, μεταδημότευση μπορεί να γίνει και λόγω καταγωγής, όταν η αρχική εγγραφή του πατέρα και της μητέρας του ήταν στο δήμο στον οποίο ο αιτών ζητεί να μεταδημοτεύσει.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον νέο νόμο, οι πολίτες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορούν να ψηφίζουν πλέον και στις εκλογές για την Περιφέρεια και να εκλέγονται περιφερειακοί σύμβουλοι (όχι όμως και περιφερειάρχες). Μέχρι τώρα είχαν -και συνεχίζουν να έχουν- το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές, όπου μπορούν να εκλεγούν και δήμαρχοι, όχι μόνο δημοτικοί σύμβουλοι.
Γ.Σ.eleftheriaonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα