Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Ξεκινούν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών για τις αντιρρήσεις των δασικών χαρτών

Μετά από σχεδόν 1,5 χρόνο από τον ορισμό των μελών τους, πολλά προβλήματα και αντικαταστάσεις μελών, ξεκινούν από αύριο οι συνεδριάσεις των Επιτροπών της Μεσσηνίας για την εξέταση των αντιρρήσεων (ενστάσεων) των δασικών χαρτών του νομού.
Ήδη η 4η Επιτροπή, που έχει έδρα την Κυπαρισσία, έχει ορίσει δύο συνεδριάσεις με συνολικά 120-130 υποθέσεις να εξετάσει. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα με περίπου 65 φακέλους υποθέσεων και η δεύτερη συνεδρίαση την Τετάρτη.
Το πράσινο φως για τις συνεδριάσεις των Επιτροπών, άναψε μετά την έγκριση των πιστώσεων για τη συμμετοχή στις Επιτροπές δικηγόρων.
Επιτροπές
Σε αναμονή στη Μεσσηνία βρίσκονται περίπου 14.000 αντιρρήσεις, οι περισσότερες που έχουν κατατεθεί από τους νομούς που είχε αρμοδιότητα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου και 1.200 πρόδηλα. Όλες οι αντιρρήσεις θα

εξετασθούν από τις αρμόδιες Επιτροπές, αφού έχουν ειδοποιηθεί προ 15νθημέρου οι ενδιαφερόμενοι, ενώ για τα πρόδηλα θα γίνει επικύρωση χωρίς να απαιτείται να έχει γίνει πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δασών, από την πρώτη Επιτροπή, που αφορά την περιοχή αρμοδιότητας του Δασονομείου Μεσσήνης, θα εξετασθούν 3.487 φάκελοι αντιρρήσεων που αντιστοιχεί στο 24,78% επί συνόλου σε επίπεδο νομού Μεσσηνίας.
Από τη δεύτερη Επιτροπή, που η αρμοδιότητά της είναι τα Δασονομεία Αλαγονίας και Μελιγαλά, θα εξετασθούν 970 φάκελοι αντιρρήσεων, που αντιπροσωπεύει το 6,9% των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί.
Από την τρίτη Επιτροπή που έχει αρμοδιότητα την περιοχή του Δασονομείου Καλαμάτας, θα εξετασθούν 1.637 φάκελοι που αντιστοιχούν στο 11,64%.
Τέλος, η τέταρτη Επιτροπή που ξεκινάει και πρώτη, έχει αρμοδιότητα τις περιοχές του Δασονομείου Πύλου και του Δασαρχείου Κυπαρισσίας, θα εξετάσει συνολικά 7.974 υποθέσεις αντιρρήσεων, εκ των οποίων οι 5.154 είναι της Κυπαρισσίας και οι 2.820 είναι της Πύλου. Το ποσοστό είναι 56,68%.
Συνεδριάσεις
Έτσι, ξεκινούν οι συνεδριάσεις της 4ης επιτροπής στην Κυπαρισσία. Φάκελοι υποθέσεων έχουν παραδοθεί και στις άλλες επιτροπές και ετοιμάζουν τις συνεδριάσεις τους.
Στην 3η επιτροπή που έχει αρμοδιότητα την περιοχή του Δασονομείου Καλαμάτας, έχουν παραδοθεί υποθέσεις του Ελαιοχωρίου.
Στην 2η Επιτροπή, έχουν παραδοθεί φάκελοι αντιρρήσεων από τις περιοχές Άνω Μέλπεια, Δασοχώρι και Καρνάσι.
Και στην 1η Επιτροπή έχουν παραδοθεί υποθέσεις από τις περιοχές Μαυροματίου Παμίσου, Καρτερολίου, Σπιτάλι, Πιλαλίστρας και Αμφιθέας.
Παράλληλα, το Τμήμα Χαρτογραφήσεων της Διεύθυνσης Δασών Μεσσηνίας συνεχίζει τη επεξεργασία των υπολοίπων φακέλων με υποθέσεις αντιρρήσεων, ενώ πρόσφατα ενισχύθηκε για την ολοκλήρωση του έργου αυτού με 4 εποχιακούς δασολόγους.
Της Βίκυς Βετουλάκη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα