Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Αυτή είναι η αίτηση που πρέπει να συμπληρώσουν άμεσα όλοι οι συνταξιούχοι (έγγραφο)

Θεωρητικά όλα τα νέα στοιχεία για τις επανυπολογισμένες συντάξεις 2,5 εκατομμυρίων συνταξιούχων θα έπρεπε να είναι περασμένα στα μηνιαία ενημερωτικά συντάξεων από 1ης/1/2019, εντούτοις, και παρά τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών ότι θα εμφανιστούν μετά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2019, μέσω του ΕΦΚΑ, ουδείς συνταξιούχος έχει δει ποια είναι η νέα του σύνταξη και πώς αυτή επανυπολογίστηκε.
Η αίτηση έχει και το χαρακτήρα της ένστασης και πρέπει να υποβληθεί το συντομότερο γιατί επί της ουσίας από 1ης/1/2019 οι παλαιοί μέχρι 12/5/2016 συνταξιούχοι έχουν μια καινούργια σύνταξη, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί και η αντίστοιχη απόφαση που προβλέπει η νομοθεσία.
Αν δεν κάνουν αίτηση-ένσταση τότε αυτό σημαίνει ότι αποδέχονται σιωπηρώς τον επανυπολογισμό της σύνταξης και συμφωνούν με το ποσό που τους καταβάλλεται κάθε μήνα, ακόμη και αν υπάρχουν λάθη και παράνομες κρατήσεις.
Την αίτηση πρέπει να υποβάλλουν όχι μόνον όσοι έχουν θετική διαφορά, αλλά και όσοι

έχουν αρνητική.
Για όσους έχουν θετική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη παίρνει συμπλήρωμα για να μην πέσει πιο κάτω από την παλιά, η αίτηση τους επιτρέπει να διεκδικήσουν και αναδρομικά παράνομων μειώσεων του 2019.
Ενώ όσοι έχουν αρνητική διαφορά, δηλαδή η νέα σύνταξη είναι μεγαλύτερη από την παλιά, και για το λόγο αυτόν πήραν αύξηση που μοιράζεται ισόποσα από φέτος και για μια πενταετία, έχουν συμφέρον να πληροφορηθούν με την αίτησή τους στον ΕΦΚΑ αν έγινε σωστά ο επανυπολογισμός και αν η αύξηση που τους βγήκε θα έπρεπε να είναι αυτή που παίρνουν ή και μεγαλύτερη.
Δείτε το πρότυπο της αίτησης που συνέταξαν οι ειδικοί συνεργάτες της Ένωσης για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ):


Η αίτηση όσων συνταξιούχων προέρχονται από το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΝΑΤ και Ταμεία ΔΕΚΟ-Τραπεζών, πρέπει να απευθύνεται – υποβάλλεται στον ΕΦΚΑ.
Όσων η πρώτη σύνταξη προέρχεται από το Δημόσιο, πρέπει να απευθύνεται – υποβάλλεται στον ΕΦΚΑ/ΓΛΚ.  aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα