Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Ελειπαν 33 από τους 38 υπαλλήλους σε δημόσια υπηρεσία: Οι απίστευτες δικαιολογίες της προϊσταμένης



Εγινε κι αυτό στη Λάρισα. Οι 13 είχαν άδειες αλλά από τους υπόλοιπους 25 απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι 20
Με ανοιχτό το στόμα αφήνει ακόμη και τον άσχετο με τα δημοσιοϋπαλληλικά αναγνώστη, τα όσα σκαρφίστηκε επικεφαλής τμήματος σε υπηρεσία της Λάρισας, προκειμένου να δικαιολογήσει την απουσία δεκάδων συναδέλφων της από τον χώρο της δουλειάς τους όταν υπήρξε απροειδοποίητη επίσκεψη της προϊσταμένης αρχής.
Ευφάνταστη όσο και μεθοδική συνάμα, καταφέρνει να ανακαλύψει πληθώρα διαφορετικών δικαιολογιών, καλύπτοντας με επιτυχία, όπως προφανώς πιστεύει, την απουσία των υφισταμένων. Το ακόμη πιο σοβαρό είναι ότι δεν πρόκειται για προφορική απάντηση αμηχανίας αλλά για έγγραφο που συντάχθηκε κατόπιν ωρίμου σκέψεως και επεξεργασίας, πιθανότατα και αναλυτικών συζητήσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων.

Το οποίο στάλθηκε αρμοδίως, με υπογραφή και σφραγίδα, οπωσδήποτε και με αριθμό πρωτοκόλλου, τρεις μέρες μετά την προαναφερθείσα αναπάντεχη επίσκεψη. Μπορεί δηλαδή να αποτελεί και προϊόν συλλογικής προσπάθειας.

Στο συγκεκριμένο τμήμα υπηρετούν 38 υπάλληλοι, εκ των οποίων τη συγκεκριμένη αποφράδα ημέρα φέρεται να απουσίαζαν οι 13 με άδεια, για διάφορους λόγους, ήτοι κανονική, διοικητική, αναρρωτική κλπ, κλπ. Το ένα τρίτο δηλαδή κι ας πρόκειται για Νοέμβριο μήνα, μακριά από την κλασική περίοδο διακοπών.

Ωστόσο το τμήμα λειτουργούσε με άνεση και μάλιστα από τους εναπομείναντες 25, την ώρα της επίσκεψης των ανωτέρων βρέθηκαν στο πόστο τους μονάχα 4 εξ αυτών, μαζί και η προϊσταμένη τους. Η οποία παραθέτει εγγράφως, όπως προαναφέρθηκε, τους λόγους της απουσίας ενός εκάστου εκπλήσσοντας με την ποικιλία δικαιολογιών. Αν μη τι άλλο, τουλάχιστον απέδειξε ότι γνώριζε επακριβώς πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή ο κάθε απών υφιστάμενός της.
Οι δικαιολογίες

«Στους χώρους του τμήματος παρευρίσκονταν εκτός από εμένα 4 άλλοι συνάδελφοι» αναφέρει στο μνημειώδες έγγραφο. Και συνεχίζει επί λέξει:

«Από τα υπόλοιπα 20 άτομα: 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 λόγω μειωμένου ωραρίου, 4 άτομα αποχώρησαν στις 13:00 με δίωρη άδεια, 2 άτομα αποχώρησαν στις 14:00 με μονόωρη άδεια, 1 άτομο βρισκόταν σε παρακείμενο χώρο ανάπαυσης, 1 άτομο βρισκόταν στο Α.Τ.Μ. της Τράπεζας, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:15 με ολιγόωρη άδεια, 1 άτομο αποχώρησε στις 14:35». Και το έγγραφο καταλήγει κορυφώνοντας «αναφορικά με τα λοιπά 8 άτομα, είχαν αναχωρήσει στο πλαίσιο της διευκόλυνσής τους για ενημέρωση σε εργασιακά θέματα και προκειμένου να συναντηθούν με μέλη του Σωματείου…».

Όσο για την κατακλείδα του εγγράφου, αυτή βρίσκεται στον επίλογό του.

«Σας διαβεβαιώνω πως σε καμία περίπτωση δεν διαταράσσονταν η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος. Στη διάθεσή σας για περαιτέρω εξηγήσεις», καταλήγει η υπογράφουσα. Γνωρίζοντας καλύτερα από οιονδήποτε άλλον, η προϊσταμένη διαβεβαιώνει ότι το συγκεκριμένο τμήμα των 38 υπαλλήλων μπορεί και λειτουργεί εύρυθμα ακόμη και με 5 εξ αυτών.
πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα