Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΕΣΑμεΑ: Ζητά ΕΔΕ για τον θάνατο 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας


Διεξαγωγή έρευνας
Έρευνα για τον θάνατο της 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), απευθυνόμενη στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής

Έρευνα για τον θάνατο της 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), απευθυνόμενο στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής.
Όπως επισημαίνει η ΕΣΑμεΑ στην ανακοίνωσή της, η 15χρονη «είχε περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε ολόκληρη την αναπηρική οικογένεια, καθώς δεν είναι ο πρώτος που προέρχεται μέσα από ένα περιβάλλον εγκατάλειψης».
Για το σκοπό αυτό ζητά ΕΔΕ και δημοσίευση του πορίσματος «προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά οπουδήποτε, σε κάθε δομή κλειστής περίθαλψης όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της Συνομοσπονδίας:
Έρευνα εδώ και τώρα για το θάνατο της 15χρονης στο ΠΙΚΠΑ Βούλας.
15 χρονών νεκρή στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, η Έλλη είχε περάσει σχεδόν όλη της τη ζωή στο γνωστό ίδρυμα Λεχαινών. Ο αιφνίδιος θάνατός της συγκλόνισε ολόκληρη την αναπηρική οικογένεια, καθώς δεν είναι ο πρώτος που προέρχεται μέσα από ένα περιβάλλον εγκατάλειψης.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά το σεβασμό στη μνήμη της ως ελάχιστο φόρο τιμής. Ταυτόχρονα απευθύνει διάβημα προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής, στο οποίο ανήκει το ΠΙΚΠΑ Βούλας, και προσωπικά στη διοικήτριά της να διενεργήσει άμεσα ΕΔΕ: τόσο για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προήλθε ο άδικος χαμός της Έλλης, όσο και για να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν.

Αναμένουμε τη δημοσίευση του πορίσματος προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά οπουδήποτε, σε κάθε δομή κλειστής περίθαλψης όπου διαβιούν άτομα με βαριές αναπηρίες.
tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα