Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Έρχονται μικροδάνεια με χαμηλό επιτόκιο για τους αγρότες

«H κυβέρνηση έχει ανοιχτές κεραίες, ακούει τους αγρότες και ήδη έχει λάβει πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους παραγωγής», δήλωσε στην εφημερίδα “’Εθνος” ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, ενώ προανήγγειλε «και άλλα μέτρα, που αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε ακόμα να ανακοινώσουμε».
Δεν θεωρεί πως τα προβλήματα λύνονται με ανέξοδους λαϊκισμούς και με συνθήματα ενώ όσον αφορά την αναγκαία τόνωση της οικονομικής ρευστότητας στον αγροτικό τομέα μιλά για «το πρωτοποριακό εργαλείο για μικροπιστώσεις, με χαμηλό επιτόκιο που επεξεργαζόμαστε αυτή την περίοδο, ώστε να είναι διαθέσιμο τους επόμενους μήνες».
Σύμφωνα με τον κ. Αραχωβίτη, το 2018 χορηγήθηκαν από τον κρατικό προϋπολογισμό περίπου 62 εκατ. ευρώ ενισχύσεις de minims προσθέτοντας πως «θα συνεχίσουμε, όσο τα περιθώρια το επιτρέπουν να στηρίζουμε καλλιέργειες και εκτροφές που πραγματικά

επλήγησαν από ακραία φαινόμενα του καιρού και της αγοράς».
Υποστηρίζει επίσης πως η αναβίωση των συνεταιρισμών μπορεί να δώσει σαφή πλεονεκτήματα στους μικρούς παραγωγούς έναντι των μεγάλων εκμεταλλεύσεων. Και επισημαίνει ότι λόγω των θετικών επιπέδων απορρόφησης και πληρωμών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και τους επιπλέον κοινοτικούς πόρους ύψους 253 εκατ. ευρώ από το αποθεματικό επιδότησης που προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα