Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Δύο άτομα στην εντατική λόγω γρίπης- Επιβεβαιώθηκαν 19 κρούσματα το Φεβρουάριο

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας νοσηλεύονται αυτή την περίοδο δύο άτομα που έχουν προσβληθεί από γρίπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της νοσηλευτικής μονάδας.
Μόνο το Φεβρουάριο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 19 κρούσματα και σύμφωνα με τις προβλέψεις και των ειδικών, θα αυξηθούν την προσεχή περίοδο, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όλους.
Στην Εντατική
Όπως είχε ανακοινωθεί από το νοσοκομείο στις αρχές Φεβρουαρίου, από τον Οκτώβριο του 2018 είχαν σταλεί στο Ινστιτούτο «Παστέρ» για εξέταση 42 δείγματα. Απ’ αυτά θετικά στον ιό H1N1 ήταν τα εννέα, εκ των οποίων τα πέντε μέσα στο Φεβρουάριο. Από τότε μέχρι χθες από το νοσοκομείο επιβεβαιώθηκαν άλλα 14 κρούσματα μέσα στο Φεβρουάριο, φτάνοντας έτσι μόνο για τον τρέχοντα μήνα τα 19. Τα 17 κρούσματα

νοσηλεύθηκαν στις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου, ενώ για δύο από αυτά έχει απαιτηθεί νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω επιπλοκών.
Για τα 19 αυτά περιστατικά το αρμόδιο τμήμα του νοσοκομείου έχει ενημερώσει το ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά από το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η οποία εξακολουθεί να μη γνωρίζει κανένα κρούσμα.
Πλασματική εικόνα
Έτσι, είναι αδύνατον να υπάρχει καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει στη Μεσσηνία και πόσα ακριβώς είναι τα κρούσματα, καθώς το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι αυτό που συγκεντρώνει όλες τις δηλώσεις – αναφορές για περιστατικά γρίπης Η1Ν1 από τις μονάδες υγείας, αλλά και τους ιδιώτες γιατρούς, και τις αποστέλλει στις κατά τόπους Διευθύνσεις Υγείας.
Λόγω δε και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, με χαμηλές θερμοκρασίες, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων γρίπης και ιώσεων, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που φοβούμενοι καταφεύγουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Μάλιστα, την τελευταία περίοδο η προσέλευση ατόμων στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Καλαμάτας έχει διπλασιασθεί.
Πάντως, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, εκτιμάται πως το κύμα της γρίπης θα υποχωρήσει μετά το Φεβρουάριο, αφήνοντας όμως κρούσματα πίσω του μέχρι και τον Απρίλιο. Στη διάρκεια της εφετινής περιόδου υπολογίζεται πως θα έχουν συνολικά νοσήσει τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άτομα στη χώρα μας με γρίπη. Με δεδομένο ότι 1 στους 1.000 ασθενείς με γρίπη εμφανίζει την πολύ σοβαρή μορφή της νόσου, με επιπλοκές που οδηγούν συχνά και σε νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κατά τη φετινή περίοδο αναμένεται ότι περίπου 1.000 άνθρωποι θα νοσήσουν βαριά λόγω της γρίπης.
Της Βίκυς Βετουλάκη tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα