Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Η εποχική γρίπη έφτασε τους 91 νεκρούς



Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί από την εποχική γρίπη έφτασαν τους 91. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την γρίπη. Σοβαρή η κατάσταση 50χρονου στο Ρέθυμνο
Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι νεκροί από την εποχική γρίπη έφτασαν τους 91. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους από την γρίπη.
Οι 81 θάνατοι αφορούσαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 10 σε ασθενείς χωρίς νοσηλεία σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Με βάση τα ανωτέρω, η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα παραμένει αυξημένη.

Το Κέντρο εξηγεί ότι η δραστηριότητα της γρίπης παραμένει σε υψηλά επίπεδα και επανέρχεται στη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη. Ωστόσο, πάρα το γεγονός ότι οι θάνατοι δεν έδειξαν να μειώνονται, όπως ενημερώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, την εβδομάδα από 18 έως 24 Φεβρουαρίου, τα περιστατικά που εμφάνισαν γριπώδη συνδρομή ήταν μειωμένα συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα από 10/2 έως 17/02.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, την τελευταία εβδομάδα ελέγχθηκαν 287 κλινικά δείγματα από όλη τη χώρα. Από αυτά, τα 103 ήταν θετικά στους ιούς της γρίπης. Το 97,1% των δειγμάτων βρέθηκαν θετικά στον ιό τύπου Α της γρίπης και το 2,9% στον τύπου Β.

Σοβαρή η κατάσταση 50χρονου στο Ρέθυμνο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Ρεθύμνου 50χρονος από το Ηράκλειο, ο οποίος μεταφέρθηκε για επαρκή νοσηλεία στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου (ΓΝΡ) αφού διεγνώσθη με τον ιο Η1Ν1.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, ο συγκεκριμένος άνδρας είναι παραπληγικός με ήδη βεβαρημένη υγεία και βρίσκεται στη ΜΕΘ από την 12η Φεβρουαρίου. «Έχει χρόνια προβλήματα, ήρθε στο νοσοκομείο μας έχοντας κάνει το εμβόλιο, βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του», είπε ο κ. Φραγκιαδάκης ενημερώνοντας παράλληλα πως χθες έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο ένας 6χρονος ο οποίος είχε διαγνωστεί με τον συγκεκριμένο τύπο ιού.

«Το παιδί νοσηλεύτηκε από το προηγούμενο Σάββατο και χθες πήρε εξιτήριο, είναι καλύτερα στην υγεία του και βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο, μπορεί να συνεχίσει, την καθημερινότητά του, με προσοχή, μπαίνοντας σιγά-σιγά και στις υποχρεώσεις του σχολείου του».

Από αρχές του έτους επιβεβαιωμένα περιστατικά στο ΓΝΡ υπήρξαν μόνο έξι, τα οποία σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο ενώ ένα από αυτά κατέληξε πριν από ένα μήνα.

«Υπάρχει μία έξαρση από την προηγούμενη εβδομάδα η οποία θα συνεχιστεί και για την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα πρέπει οι πολίτες κυρίως όσοι ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να προσέχουν. Οι γιατροί του νοσοκομείου μας συστήνουν ακόμα και τώρα τον εμβολιασμό διότι βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο έξαρσης η οποία θα διατηρηθεί και όλο το Μάρτιο. Οπότε η σύσταση ισχύει και φυσικά από την νέα περίοδο οι γιατροί τονίζουν την αναγκαιότητα εμβολιασμού του πληθυσμού|, ανέφερε στο Πρακτορείο ο διοικητής.

Το νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκεται στην 3η θέση στην Ελλάδα, σχετικά με το εμβολιασμένο προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ. «Το ποσοστό που εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο μας ιατρικό, νοσηλευτικό διοικητικό, ανέρχεται στο 55% και βρίσκεται σε υψηλή θέση πανελλαδικά.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα