Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πώς θα πάρετε πίσω τα χρήματά σας (διαδικασία)

Τρίμηνη προθεσμία για να μην χάσουν αναδρομικά έχουν πάνω από 1,8 εκατ. συνταξιούχοι που έκαναν αιτήσεις στον ΕΦΚΑ, κερδίζοντας 6 μήνες διακοπή της παραγραφής των επιστροφών που δικαιούνται. Αν παρέλθει το εξάμηνο, τότε οι συνταξιούχοι χάνουν ένα έτος από τα αναδρομικά τους.
Οι αιτήσεις ξεκίνησαν από τον Οκτώβριο του 2018 και η πλειονότητα -περίπου 2 εκατ.- τις είχαν υποβάλει ως τον Δεκέμβριο του 2018. Από εκεί και πέρα μετρά το εξάμηνο που εάν παρέλθει χωρίς άσκηση ένδικων μέσων, τότε χάνεται ένα έτος από τα αναδρομικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ, συνταξιούχος που έκανε αίτηση τον Οκτώβριο έχει στην ουσία ένα μήνα για να μην χάσει ένα έτος από τα αναδρομικά που δικεδικεί, γιατί το εξάμηνο της παραγραφής λήγει στα τέλη Μαρτίου. Συνταξιούχος που

έκανε αίτηση τον Δεκέμβριο του 2018, έχει τρεις μήνες προθεσμία για να μην χάσει ένα έτος αναδρομικών, καθώς το εξάμηνο λήγει τον Ιούνιο.
Με αγωγές διεκδικούνται αναδρομικά μίας 5ετίας, ενώ εάν πατήσουν σε όσα έχει «προδικάσει» το Συμβούλιο της Επικρατείας, τότε όσοι έκαναν αγωγές από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, κλειδώνουν αναδρομικά 3,5 ετών τουλάχιστον, από τον Ιούλιο του 2015 ως και τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ με νέα αγωγή θα ζητήσουν και για το 2019.
Αν όμως παρέλθει το εξάμηνο της αίτησής τους, τότε «φεύγει» και ένας χρόνος αναδρομικών και οι αγωγές που θα ασκηθούν μετέπειτα θα είναι αναδρομικά 2,5 ετών αντί για 3,5 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα