Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Στουρνάρας στον εισαγγελέα: Χωρίς συναίνεσή μου η καταγραφή συνομιλίας με Πολάκη

Το κατώφλι που εισαγγελέα πέρασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας για την συνομιλία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.
Η κατάθεση του κεντρικού τραπεζίτη διήρκησε περισσότερο από δυο ώρες με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξέφρασε την πεποίθηση του πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους σχετικά με το δάνειο των 100.000 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας υποστήριξε πως ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει αλλά ο ίδιος δεν έδωσε τη συναίνεση του. «Να ξέρεις σε καταγράφω» φέρεται να του είπε.
Στην κατάθεση του ο κ. Στουρνάρας φέρεται να επικαλείται τη συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΕΡΤ όπου ανέφερε ότι ο ίδιος έδωσε τη συνομιλία

τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα. Μάλιστα, εμφανίζεται να επισημαίνει ότι ο υπουργός δεν μπορούσε από μνήμης να μεταφέρει με τέτοια πιστότητα τη συνομιλίας τους.
Επιπλέον, υπογράμμισε πως ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβει σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη. Ο κεντρικός τραπεζίτης φέρεται να υποστήριξε στην κατάθεση του πως στην περίπτωση που δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο, στο οποίο δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής, και όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.
Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές τους και αν δικογραφία θα διαβιβαστεί στη Βουλή.aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα