Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Δικηγόρος Τοπαλούδη: Γιατί η αστυνομία δεν ερεύνησε τον βιασμό πριν την δολοφονία της Ελένης;

Η κοπέλα που δολοφονήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρόδο ήταν θύμα βιασμού ένα χρόνο νωρίτερα - Οι απαντήσεις βρίσκονται στο λαπτοπ της, που όμως βρέθηκε μυστηριωδώς κλειδωμένο
Απαντήσεις από την αστυνομική έρευνα αλλά και τη δικαιοσύνη ζητά η οικογένεια της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας που δολοφονήθηκε αφού βιάστηκε από δύο νεαρούς στη Ρόδο.
Ο δικηγόρος της οικογένειας Ευάγγελος Γκιουγκής, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι έχει αρχίσει η προκαταρκτική για τον βιασμό της τον Νοέμβριο του 2017, έναν χρόνο πριν από την δολοφονία της. Θεωρούμε ότι τα δύο γεγονότα, ο βιασμός του 2017 και η δολοφονία μετά από βιασμό το 2018, συνδέονται μεταξύ τους, ενώ είναι προφανές πως οι τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό του 2017 είναι γνωστοί με κάποιον από τους δύο δολοφόνους της.
Φίλες της Ελένης Τοπαλούδη ενημέρωσαν την μητέρα της άτυχης φοιτήτριας ότι είχε πάει στην αστυνομία το 2017, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος: «Μετά την κηδεία της, φίλες της

Ελένης είπαν στη μητέρα της ότι είχαν επισκεφθεί το Αστυνομικό Κατάστημα Ρόδου και ότι είχαν σκοπό να καταγγείλουν τον βιασμό της τον Νοέμβριο του 2017 και την παράνομη βιντεοσκόπησή της. Δεν ακολούθησε καμία σχετική έρευνα. Αντίθετα, όπως έχω πληροφορηθεί, οι αστυνομικοί που πράγματι είχαν λάβει γνώση της καταγγελίας είπαν ότι είναι “είναι πολύ αργά, έχει περάσει μια εβδομάδα, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, αφού δεν έχετε και το βίντεο, φέρτε το βίντεο να δούμε τι θα κάνουμε”» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Εκτίμησε, ακόμη, με αφορμή τη νέα υπόθεση βιασμού πως από τη στιγμή που οι τρεις εμπλεκόμενοι προσήλθαν αυθορμήτως για να καταθέσουν, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν αρκετά στοιχεία προς διερεύνησης.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει υποψία συγκάλυψης ο κ. Γκιούγκης ανέφερε: «Ας μην ξεχνάμε τρία βασικά στοιχεία. Έχουμε τον πρώτο βιασμό, έχουμε δεύτερο βιασμό και θάνατο, έχουμε άλλον έναν βιασμό μετά τον θάνατό της. Όλα αυτά συνδέονται, όπως και άλλα που δεν έχουν έλθει στη Δικαιοσύνη».
Μεγάλη έμφαση δίνει η οικογένεια της δολοφονημένης κοπέλας στο «ξεκλείδωμα» του λαπτοπ της με τον δικηγόρο να αναφέρει ότι «βρίσκεται στο εγκληματικό, το γιατί δεν έχει ξεκλειδώσει ακόμη είναι θέμα των Αρχών. Θα έχει πάρα πολλά στοιχεία πάνω στο θέμα που αναφερόμαστε».
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το βράδυ της δολοφονίας της «Η Ελένη έφυγε βιαστικά, το πλυντήριό της ακόμη δούλευε. Βγήκε να φάει σουβλάκια και ήταν πρόχειρα ντυμένη. Το λαπτοπ ήταν ανοιχτό γιατί μιλούσε με μία φίλη της. Ποιος κλείδωσε το λαπτοπ και δεν μπορούν να το ανοίξουν; Είχαν και τα κλειδιά της;». protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα