Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

«Σπάσιμο» δήμων: «Φουντώνουν» οι αντιδράσεις σε ΣΥΡΙΖΑ, αντιπολίτευση, τοπικές κοινωνίες (αναλυτικά)

Την ώρα που η τροπολογία για το «σπάσιμο» των δήμων παραμένει άφαντη, καθώς, όπως φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο εσωτερικό του κόμματος, φουντώνουν οι αντιδράσεις.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε χθες η aftodioikisi.gr, φαίνεται ότι, μετά τις αντιδράσεις του τοπικού βουλευτή αλλά και της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγείται σε διάσπαση και πέμπτος δήμος, η Σάμος.
Ωστόσο, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αντιδράσεις εξακολουθούν να υπάρχουν απ’ όσους διαφωνούν με το «σπάσιμο», με προεξάρχοντα τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση o οποίος, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, βρίσκεται σε έντονη κόντρα με τον γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και προκάτοχό του στο ΥΠΕΣ Πάνο

Σκουρλέτη αλλά και τους βουλευτές Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη και Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος φοβάται ένα «νέο 2010«, όταν πολλές περιοχές της Κρήτης αντιδρούσαν στις συνενώσεις του «Καλλικράτη».
Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να «σηκώσουν» το θέμα κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας στη Βουλή. Ήδη σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη έκανε λόγο για «περαιτέρω διάλυση της Αυτοδιοίκησης», ενώ αντιδράσεις αναμένονται και από άλλα κόμματα με προεξάρχων το ΚΙΝΑΛ.
Με την διάσπαση των δήμων όμως διαφωνούν και πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών. Ήδη η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας με επιστολή της στον πρωθυπουργό ζητά να μετατεθεί το όποιο σχέδιο της Κυβέρνησης για την διάσπαση των δήμων για τις επόμενες εκλογές, ενώ αντίθετος είναι ο, εκλεγμένος με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχος Κερκυραίων Κώστας Νικολούζος. Αντίθετος με το «σπάσιμο» του δήμου Σερβίων-Βελβεντού είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, και ο νυν δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος. Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και στην Κεφαλονιά από τοπικούς παράγοντες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφωνεί με αυτή την εξέλιξη και ο δήμαρχος του νησιού και πρόεδρος της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων Αλέξανδρος Παρίσης. Να σημειωθεί, ότι στην Κεφαλλονιά, μετά τους Θηνιάτες ξεσηκώθηκαν και οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου, συγκεντρώνοντας υπογραφές ενώ έστειλαν και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας.   aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα