Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Κάθειρξη επτά ετών στον Ανδρέα Μαρτίνη για τα «δωρεάν νοσήλια» στο Ντυνάν


Με αναστολή
Ο Ανδρέας Μαρτίνης σύμφωνα με την κατηγορία επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους,καλλιτέχνες κ.ά την περίοδο 2007 έως 2010.

Κάθειρξη επτά ετών αλλά με ανασταλτικό στην έφεση ήταν η ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για τον πρώην πρόεδρο του Ερυθρού Σταυρού Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απιστίας χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η υπόθεση αφορούσε τα «δωρεάν νοσήλια» σε επιφανή πρόσωπα στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Ο Ανδρέας Μαρτίνης σύμφωνα με την κατηγορία επεφύλασσε προνομιακή μεταχείριση στις τιμές νοσηλίων που παρείχε σε πολιτικούς, συγγενείς τους, δημοσιογράφους,καλλιτέχνες κ.ά την περίοδο 2007 έως 2010. Αυτή η τακτική του κ. Μαρτίνη « κόστισε» στο νοσηλευτικό ίδρυμα 22 εκ.ευρώ και αφορούσε πάνω από 8100 περιπτώσεις.
Κατά το κατηγορητήριο, την περίοδο της προεδρίας του στο νοσοκομείο, εκμεταλλεύτηκε τα κονδύλια που προορίζονταν για αναξιοπαθούντες ασθενείς, χαρίζοντας σε «επώνυμους".

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου ο συνήγορός του Θοδωρής Μαντάς δήλωσε: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση.»
tanea,Μίνα Μουστάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα