Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Έστειλε... σπίτι του τον Ολυμπιακό και έγραψε ιστορία η Λαμία!

ΑΠΕ-ΜΠΕ/
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
Ιστορική πρόκριση για τη Λαμία! Στη μοναδική της τελική στο ματς σκόραρε με τον Τομάς και με μπόλικη δόση τύχης και τον Σαράνοφ να βγάζει ακόμη και πέναλτι του Φορτούνη, απέκλεισε τον Ολυμπιακό
(0-1).
Έγραψε ιστορία η Λαμία!
Η ομάδα του Μάκη Χάβου σκόραρε με τον Τομάς στην μοναδική της τελική στο ματς, είχε τον Σαράνοφ σε απίστευτη ημέρα (σσ. έπιασε ακόμη και πέναλτι του Φορτούνη στο 86’) και μπόλικη τύχη και απέκλεισε τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας (0-1).
Απίστευτη δυστοκία από τους παίκτες του Ολυμπιακού! Οι Πειραιώτες είχαν περισσότερες από 25 τελικές και χαμένο πέναλτι με τον Φορτούνη στο 86ο λεπτό, δεν τους δόθηκε άλλο ένα στο δεύτερο ημίχρονο (62’) σε χέρι του Καρυπίδη και είδαν την Λαμία να πανηγυρίζει την πρώτη πρόκριση της ιστορίας της στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!
«Χτυπάνε» το κεφάλι τους στον τοίχο οι «ερυθρόλευκοι», που φέρουν την απόλυτη ευθύνη καθώς δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε καμία από τις 28 τελικές που είχαν και κατάφεραν με μία ακόμη αμυντική αδράνεια, να δεχτούν γκολ στην μοναδική ευκαιρία του αντιπάλου!

Μυθικό ματς από τον Σαράνοφ που έβγαλε τα... πάντα και πήρε μόνος του την πρόκριση! Είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις κάτω από τα δοκάρια, έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά και έπιασε ακόμη και πέναλτι του Φορτούνη στο 86ο λεπτό, κρατώντας το μηδέν για την ομάδα του! Φοβερή εμφάνιση και από τους Πλιάτσικα, Σκόνδρα, Μπεχαράνο, Μπλάζιτς, ενώ τα εύσημα παίρνει και ο Τομάς που ήταν στην κατάλληλη θέση στην κατάλληλη στιγμή και σκόραρε στην μοναδική τελική της Λαμίας!

Έτσι ξεκίνησαν

Με διάταξη 4-2-3-1 και εκτεταμένο ροτέισον κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Λοντίγκιν για πρώτη φορά πήρε φανέλα βασικού, με τους Κούτρη, Σισέ, Μιράντα και Τσιμίκα να αποτελούν την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά. Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης το δίδυμο στον άξονα, με τους Μασούρα, Νάτχο και Γκερέρο να αποτελούν την μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σολδάνο.

Ίδια διάταξη και από τον Μάκη Χάβο για την Λαμία. Ο Σαράνοφ κάτω από τα δοκάρια, με τους Σκόνδρα, Καρυπίδη, Πλιάτσικα και Ασίγκμπα να βρίσκονται στην τετράδα της άμυνας. Μπεχαράνο, Μπλάζιτς οι δύο παίκτες στα χαφ και οι Ασούμπρε, Τομάς, Επστάιν πίσω από τον Καραμάνο, ο οποίος αγωνιζόταν στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς
Τον απόλυτο έλεγχο του πρώτου ημιχρόνου είχε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κυριαρχούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, έφτασε την κατοχή της μέχρι και στο 72% και πίεζε ασφυκτικά την Λαμία που έπαιζε φουλ κλειστά! Στο 9ο λεπτό ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά αλλά έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας και στην αγκαλιά του Σαράνοφ, ενώ στο 18’ το σουτ του Σολδάνο πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά μετά το σουτ του Μασούρα από τα όρια της περιοχής το... έβγαλε ο Σαράνοφ. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαζαν διαρκώς τα... επίπεδα της πίεσής τους, κυκλοφορούσαν σωστά την μπάλα και προσπαθούσαν με ορθολογικό τρόπο να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.

Ο Μπουχαλάκης βρήκε με ωραίο τρόπο τον Γκερέρο στην περιοχή αλλά το διαγώνιο τελείωμα του Ισπανού κατέληξε πάνω στον Σαράνοφ (26’), ενώ πέντε λεπτά μετά η κεφαλιά του Μπουχαλάκη κατέληξε ξανά πάνω στον πορτιέρε της Λαμίας που έδιωξε ενστικτοδώς. Το ημίχρονο τελείωσε με δύο καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό αλλά στο 41’ ο Σαράνοφ μπλόκαρε την προβολή του Γκερέρο και στο φινάλε ο Μασούρας δεν βρήκε στόχο μέσα από την περιοχή.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Λοντίγκιν, Κούτρης, Σισέ, Μιράντα, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (57’ Φορτούνης), Μασούρας, Νάτχο, Γκερέρο (57’ Ποντένσε), Σολδάνο (66’ Χασάν).

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Ασίγκμπα, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (80’ Βασιλαντωνόπουλος), Μπλάζιτς (68’ Μπουλούλης), Ασούμπρε (59’ Ρόμανιτς), Τομάς, Επστάιν, Καραμάνος.

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)
Βοηθοί: Χασάν Κούλα (Ξάνθης), Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ (Αν. Αττικής)
Τέταρτος: Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων)
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα